ion-ip opent Advanced Hosting Centre voor betrouwbare en flexibele hosting services

Samenwerking met HP en Nortel Networks zorgt voor nieuwe stap in hosting

Veenendaal, 29 september 2004 - ion-ip, Europees leverancier van Internet- en netwerkservices, opent vandaag het Advanced Hosting Centre. Vanuit dit centrum biedt ion-ip zeer betrouwbare en flexibele hostingservices, op een niveau dat tot op heden slechts bereikbaar was voor zeer grote ondernemingen. De Advanced Hosting services bieden onder meer extreem hoge beschikbaarheid, optimale beveiliging en bijzonder hoge prestaties. Met deze dienstverlening speelt ion-ip in op de behoefte van (middelgrote) organisaties aan betaalbare Internet-voorzieningen die zeer betrouwbaar zijn en hoge piekbelastingen aankunnen.

"Bedrijven steken veel tijd, geld en energie in de ontwikkeling van applicaties en content om bezoekers naar een webdienst te trekken, maar dat kan leiden tot een hausse waardoor de verbinding of de webserver de hoeveelheid verkeer niet meer aankan en de website onbereikbaar wordt. Wij hebben dé oplossingen om dat te voorkomen. Ook kunnen we die webdiensten uitstekend beveiligen en schaalbaar maken, zodat men naar behoefte tijdelijk meer bandbreedte of extra processorcapaciteit in kan zetten. Met het Advanced Hosting Centre zetten we zo de volgende stap op het gebied van hosting", zegt Jan van Berne, CEO van ion-ip.

Dankzij de uitgebreide kennis en ervaring van ion-ip, eigen datacentra in verschillende landen én een eigen Europees netwerk, kan het bedrijf hosting services op een zeer hoog niveau bieden. Het Europese netwerk en de parallel draaiende datacenters op verschillende Europese locaties zorgen voor permanente bereikbaarheid. Daarnaast beschikt het Advanced Hosting Centre over systemen voor Loadbalancing, Private Firewalls en SSL-offloading waardoor een zeer flexibele dienstverlening op het gebied van prestatie en veiligheid geboden wordt. Doordat het Advanced Hosting Centre eenvoudig is uit bouwen kunnen ook zeer hoge belastingen opgevangen worden. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de server- en opslaghardware (SAN en NAS) van HP en de netwerkapparatuur van Nortel Networks.

ion-ip heeft voor HP-hardware gekozen vanwege de functionaliteit, de flexibiliteit en de prijs/kwaliteitsverhouding. Het Advanced Hosting Centre is mede gebaseerd op Microsoft-software en de nauwe relatie tussen HP en Microsoft was dan ook één van de factoren bij de uiteindelijke keuze.

"Voor HP staan betrouwbaarheid en prestaties voorop, gekoppeld aan schaalbaarheid en eenvoud van beheer. Op basis hiervan kan ion-ip een omgeving aanbieden die niet alleen eenvoudig uitbreidbaar, maar ook eenvoudig te beheren is. Hierdoor kan zeer snel en flexibel op veranderingen in de markt en op de behoefte van klanten worden ingespeeld", zegt Pieter Aarts, directeur Customer Solutions Group van HP Nederland.

ion-ip heeft bij de inrichting van het Advanced Hosting Centre bijzonder veel aandacht geschonken aan betrouwbaarheid, schaalbaarheid en flexibiliteit van de infrastructuur. Dit was voor ion-ip een belangrijke reden om te kiezen voor de oplossingen van Nortel Networks.

Kees Griffioen, directeur Enterprise Group van Nortel Networks: "Daarnaast is er bij de opzet en inrichting van een datacenter als dit veel kennis en ervaring nodig. ion-ip heeft de afgelopen jaren laten zien dat zij zich op dit gebied onderscheidt in de markt. Hiermee bevestigt ion-ip haar kwalificatie als Gold-partner van Nortel Networks."

Over ion-ip
ion-ip is een Europese leverancier van Internet- en netwerkservices. De focus van het bedrijf ligt op geïntegreerde oplossingen voor ondernemingen, overheden en service providers. ion-ip levert oplossingen aan klanten in 20 landen, en beschikt over zes data centra in Europa. ion-ip biedt een complete reeks communicatieservices via zijn Europese netwerk en internationale allianties en heeft vestigingen in Amsterdam, Hoofddorp, Veenendaal, Brussel, Stockholm, St. Petersburg en Moskou. ion-ip levert een breed scala aan oplossingen op het gebied van business continuity en disaster recovery, convergentie, data-services, IP, beveiliging, spraakdiensten en webhosting. De services zijn gebaseerd de expertise van ion-ip op het gebied van IP, data- en spraaknetwerken, in combinatie met een klantgerichte, professionele dienstverlening.