Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 29 september 2004

(
Hillegom - Auto gestolen na inbraak in woning
In de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 september werd er ingebroken in een woning aan de Stationsweg. Na het openbreken van een achterdeur werden in de woning autosleutels gevonden. Met deze sleutels werd een buiten geparkeerde Volvo XC90 gestolen. De politie is met een onderzoek begonnen.

Leiden - Politie houdt verdachte van aanranding aan
De politie hield op dinsdag 28 september rond 22.55 uur op de Van der Werfstraat een 47-jarige man uit Leiden aan als verdachte van aanranding van een 19-jarige in Leiden verblijvende vrouw. De vrouw liep over straat en werd door de man onzedelijk betast. De verdachte is ingesloten.

Krimpen a/d Lek - Verkeerscontrole
De politie hield op dinsdag 28 september een verkeerscontrole op de naleving van een geslotenverklaring voor alle motorvoertuigen aan de Tiendweg. Tussen 07.15 en 09.00 uur werd gecontroleerd. Acht weggebruikers negeerden de geslotenverklaring en kregen hiervoor een bekeuring.

Lekkerkerk - Wasdroger oorzaak van woningbrand
Een wasdroger is de oorzaak van de woningbrand die op woensdag 29 september aan de Koninginneweg woedde en die het leven kostte aan een 60-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn. Tot deze conclusie komt de politie na onderzoek dat woensdagmorgen is uitgevoerd door specialisten van de technische recherche van Politie Hollands Midden.

Lekkerkerk - Politie houdt verdachte van mishandeling aan
De politie hield op dinsdag 28 september rond 13.50 uur aan de Voorstraat een 81-jarige man uit Lekkerkerk aan als verdachte van het mishandelen van een 14-jarige jongen uit Krimpen aan de Lek. De jongen werd rond 12.30 uur door de man stevig beetgepakt en geslagen omdat hij met nog twee vrienden nabij de sloopwoningen aan de Voorstraat liep. De jongens waren met de fiets onderweg naar school toen van één van hen het mobieltje in de berm van de dijk viel en naar beneden rolde. Toen ze naar het mobieltje gingen zoeken kwamen ze uit bij de sloopwoningen waar ze de man tegen het lijf liepen. De verdachte is door de politie verhoord en kreeg een proces-verbaal. Hij heeft een dagvaarding meegekregen om op 15 november voor de politierechter te verschijnen. Als hij 100 euro betaalt hoeft hij deze gang niet te maken.

Stolwijk - Verkeerscontrole
De politie hield op dinsdag 28 september een verkeerscontrole op de Schoonhovenseweg. Tussen 16.00 en 17.00 uur werd er gecontroleerd. De politie schreef drie bekeuringen uit; twee voor het niet handsfree bellen en één voor het voeren van mistverlichting zonder dat daar aanleiding voor was.

Gouderak - Snelheidscontrole
De politie hield op dinsdag 28 september een snelheidscontrole op het Middelblok terhoogte van de Zellingwijk. Zes automobilisten overschreden de maximumsnelheid van 60 km/h en kregen hiervoor een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/h.

-------------------------------------- einde middagberichten -------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --