Politie Limburg-Noord

Dertien tips na uitzending De Gouden Tip op 28 en 29 september
Datum: 29-09-2004
Tijd bericht: 16:34
Plaats: Venlo / Maastricht
De uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op L1 televisie op dinsdag 28 en woensdag 29 september, heeft tot nu toe dertien bruikbare tips opgeleverd.

In de moord op André van Rossum in het Noord-Brabantse St. Agatha kwam één tip binnen. Die had betrekking op de getoonde electroroller. Een kijker meende een soortgelijke roller ergens te hebben gezien.

In de roofmoord Berg en Terblijt kwamen vijf tips binnen. Daarvan zijn er inmiddels drie zonder resultaat afgehandeld. Nog twee tips zijn in behandeling; deze hebben onder anderen betrekking op de getoonde compositietekening.

In het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Roermond kwamen drie tips binnen. Deze hadden betrekking op een mogelijke vluchtauto en ook werden concrete namen genoemd van mogelijke betrokkenen.

De behandeling van de moord op Isabelle Pongs in Landgraaf leverde in totaal vier tips op. Deze hadden onder meer betrekking op de gezochte rode scooter en ook op een verdachte donkere personenauto.

De rechercheteams die deze zaken behandelen, gaan de tips in de komende dagen verder onderzoeken.

Alle zaken staan met de getoonde foto's op de geheel vernieuwde website www.degoudentip.tv. Ook zijn de zaken daar in bewegende beelden met geluid te downloaden. Mensen die nog informatie willen doorgeven kunnen dat via telefoonnummer 0900 -- 88 44 (lokaal tarief). De volgende uitzending van De Gouden Tip is op dinsdag 12 oktober.