Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Werkbezoek minister De Graaf naar Nederlandse Antillen

Werkbezoek minister De Graaf naar Nederlandse Antillen

Minister De Graaf voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties brengt van dinsdag 5 oktober tot en met maandag 11 oktober een werkbezoek aan de Nederlandse Antillen. Het bezoek van de minister staat in het teken van vernieuwing van de verhoudingen in het Koninkrijk, samenwerking tussen Nederland en het kabinet Ys en bestendiging van de relaties met de Nederlandse Antillen.
---

Op vrijdag 8 oktober zal minister De Graaf samen met minister Gibson van de Nederlandse Antillen (Constitutionele Zaken) het rapport van de werkgroep Bestuurlijke en Financiële Verhoudingen in ontvangst nemen. Het rapport zal worden aangeboden door de voorzitter van de werkgroep de heer E.A.V. Jessurun (oud-gevolmachtigde minister van de Nederlandse Antillen in Nederland). Het rapport van de werkgroep is een van de belangrijke bouwstenen om te komen tot nieuwe verhoudingen binnen het Koninkrijk.

Verder spreekt minister De Graaf met de Antilliaanse regering over de verdere stappen in het kader van het samenwerkingsplan tussen de Nederlandse Antillen en Nederland. Het samenwerkingsplan richt zich op armoedebestrijding, aanpak van de criminaliteit en het op orde brengen van de overheidsfinanciën. Het samenwerkingsplan is onlangs opgesteld ter ondersteuning bij de uitvoering van het Urgentieprogramma van het kabinet Ys.

De minister doet op zijn werkbezoek alle eilandgebieden van het Land aan. Tijdens het bezoek voert hij gesprekken met de gouverneur, de minister-president, leden van het kabinet, politici en eilandbestuurders.

Reisschema:

dinsdag 5 oktober Aankomst Sint Maarten woensdag 6 oktober Sint Eustatius en Saba donderdag 7 oktober Sint Maarten en Bonaire vrijdag 8 oktober - maandag 11 oktober Curaçao


---

---

---

---