T-SYSTEMS NEDERLAND BV

E.Novation neemt eBusiness Network diensten T-Systems over

E.Novation neemt eBusiness Network dienstverlening T-Systems over

Capelle a/d IJssel, 29 september 2004 dienstverlener op het gebied van elektronisch berichtenverkeer in onder meer de Europese binnenvaart, heeft per 1 september 2004 haar branchegenoot eBusiness Netwerk (eBN), onderdeel van T-Systems Nederland b.v. overgenomen. Het overnemen van eBN betekent voor E.Novation dat zij haar positie in de transportsector versterkt.

Het eBusiness Network is gespecialiseerd in elektronisch berichtenverkeer en conversie voor de logistieke- en transportsector. 'Reden voor de verkoop van de eBN activiteiten is de strategiewijziging van T-Systems International begin dit jaar, waarbij de keuze is gemaakt voor een aantal focusgebieden. Dit betekende voor de Nederlands T-Systems organisatie een heroriëntatie, waarbij de continuïteit van dienstverlening aan klanten en continuïteit van werkgelegenheid voor de medewerkers prioriteit had. In E.Novation heeft T-Systems de ideale partij gevonden om de dienstverlening van eBN over te nemen en op minimaal gelijke wijze voort te zetten.' aldus J. Wisse Algemeen Directeur van T-Systems Nederland b.v.

'De berichtendienstverlening is voor E.Novation een kernactiviteit, de acquisitie van eBN is om deze reden dus een perfecte fit. De bestaande klantenkring van eBN nemen wij één op één over en de dienstverlening van eBN wordt bij ons op dezelfde vertrouwde wijze voortgezet.', aldus A.G. Nederlof, directeur E.Novation. Door de combinatie van de eBN-dienstverlening en het portfolio van E.Novation, zoals het uitwijkcentrum dat zorgdraagt voor redundantie in de hosting dienstverlening, is de onderneming in staat de transport- en logistieke sector te bedienen met totaaloplossingen op gebied van berichtenverkeer.

Met de overname treden acht medewerkers van eBN in dienst van E.Novation.

Over E.Novation
E.Novation is een van de grootste dienstverleners op het gebied van berichtenverkeer. E.Novation bestaat meer dan 20 jaar en heeft thans meer dan 100 medewerkers. E.Novation streeft naar langdurige relaties en voorziet haar klanten van veilige, snelle en hoogwaardige diensten. Het bedrijf heeft langlopende contracten in onder andere de logistieke-, de medische-, de agro- en de sportsector. Voor meer informatie: www.enovation.nl

Over T-Systems
T-Systems is een van de grootste ICT-dienstverleners in Europa. De onderneming, een divisie van Deutsche Telekom, heeft vestigingen in meer dan 20 landen, heeft wereldwijd 40.000 medewerkers en realiseerde in 2003 een omzet van 10,6 miljard euro. Het doel van de T-Systems oplossingen is het verbeteren van de concurrentiepositie van haar klanten, uit onder andere de telecommunicatiesector, retail- en distributiesector, diensten- en financiële sector, publieke en gezondheidssector en de verwerkende industrieën. T-Systems optimaliseert processen en bespaart kosten voor haar klanten door gebruik te maken van industriespecifieke en hoogwaardige ICT technologie. De diensten van T-Systems variëren van de integratie van nieuwe ICT oplossingen in bestaande klantsystemen, de implementatie en het beheer van desktop systemen, documentoplossingen, data centra en (voice- en data)netwerken tot telecommunicatiediensten en -oplossingen voor internationale carriers.