Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

IMPACT en STOAS bekroond door Cognos

Erkenning uitstekende prestaties afgelopen jaar

Nieuwegein, 29 september 2004 Impact Information Management B.V. en Stoas Informatisering B.V. zijn door Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN), marktleider in oplossingen voor Enterprise Business Intelligence (EBI) en Corporate Performance Management (CPM), onderscheiden voor hun prestaties in het afgelopen jaar. Impact ontving de Best Industry Solution Award, STOAS de Application Partner of the Year Award. Impact en Stoas werden gekozen uit ruim duizend Europese Cognos-partners. Cognos maakte de onderscheidingen bekend tijdens de Cognos Performance 2004, een evenement dat vandaag plaatsvindt.

Door de oplossingen van Cognos te integreren met bestaande systemen bieden Impact en Stoas organisaties de mogelijkheid om prestatie indicatoren inzichtelijk te maken. Ze kunnen de prestaties nauwkeurig analyseren en verbanden leggen, wat leidt tot strategisch concurrentievoordeel.

Best Industry Solution
De Cognos Best Industry Award geeft erkenning aan hoogwaardige oplossingen toegesneden op specifieke uitdagingen voor zowel de private als de publieke sector. Impact, in 1999 gestart als een kleine onderneming, biedt vooral oplossingen die op Cognos zijn gebaseerd. Vanaf het begin heeft Impact zich met groot succes gericht op oplossingen voor de lokale overheden. Parallel daaraan heeft het zich toegelegd op oplossingen voor de gezondheidszorg.

Van Cognos de Best Industry Solution Award krijgen, zien we als erkenning van ons werk in het afgelopen jaar, aldus Angelo Meijers, Directeur van Impact. Behalve dat we onze klanten de traditionele oplossingen van Cognos hebben geboden, hebben we hen ook geholpen op geavanceerde wijze de basis te leggen voor Corporate Performance Management.

Application Partner of the Year
Met de Application Partner of the Year Award geeft Cognos waardering aan OEMs en wederverkopers die excelleren in innovatie en integratie. Stoas is een application provider voor de educatieve markt, gericht op kleine en middelgrote organisaties. Het bedrijf is al jarenlang een trouwe partner van Cognos. Impromptu en PowerPlay Web maken tegenwoordig integraal onderdeel uit van de oplossingen van Stoas.

We zijn heel blij dat we door Cognos onderscheiden zijn als Application Partner of the Year , zegt Ed Mijnen, Directeur van Stoas Informatisering. We zien het als een waardering voor onze resultaten van het afgelopen jaar en hopen ons succes de komende periode voort te zetten.

Zowel Impact als Stoas heeft in de afgelopen twaalf maanden laten zien wat echte toegevoegde waarde inhoudt , zegt Ad Voogt, Senior Vice-president Europa voor Cognos. Andere bekroonde Europese Cognos-partners zijn: WM Data (Zweden), STAS (Duitsland) en Gruppo Servizi (Italië).

Over Cognos
Cognos, marktleider in oplossingen voor Enterprise Business Intelligence (EBI) en Corporate Performance Management (CPM), levert software die bedrijven helpt hun resultaten te verbeteren door een effectieve besluitvorming op alle niveaus van de onderneming mogelijk te maken.

Met CPM zijn organisaties in staat hun prestaties te meten ten opzichte van hun bedrijfsstrategie, zodat ze maatregelen kunnen treffen om deze op alle niveaus van de bedrijfsvoering op elkaar af te stemmen. Cognos biedt een CPM-raamwerk dat mensen, informatie en beslissingsstructuren in de hele organisatie verbindt en de totale managementcyclus met geïntegreerde software voor planning, budgettering, rapportage, analyse en scorecarding ondersteunt.

Cognos, opgericht in 1969, bedient meer dan 22.000 klanten in meer dan 135 landen. Cognos' CPM-oplossingen en diensten voor bedrijven zijn ook verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers wereldwijd. Voor meer informatie: www.cognos.nl.