Gemeente Bedum


29 september 2004

Werkzaamheden voorlopig opgeschort; Gemeente wil nader onderzoek naar oorzaak omvallen heistelling

Het gemeentebestuur van Bedum laat onderzoeken wat de oorzaak is geweest van het omvallen van een heistelling op een bouwplaats aan de Prof. Ridderbosstraat/Schoolstraat in Bedum, afgelopen vrijdag. Daar worden een appartementencomplex en de uitbreiding van het gemeentehuis gebouwd. Het ongeval van vrijdag had gelukkig alleen materiële schade tot gevolg: een waterleiding in de Prof. Ridderbosstraat raakte lek en een geparkeerd personenbusje in diezelfde straat raakte total loss.

Het gemeentebestuur heeft besloten alle grote werkzaamheden voorlopig op te schorten tot duidelijk is wat precies de oorzaak van het ongeval is geweest en welke aanvullende veiligheidsmaatregelen moeten worden genomen om herhaling te voorkomen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijk bedrijf. Naar verwachting zijn de uitkomsten begin volgende week bekend. Dan zal ook worden besloten hoe de veiligheid op en rond de bouwplaats kan worden gemaximaliseerd. Eerst nadat die maatregelen zijn getroffen, zullen de heiwerkzaamheden worden voortgezet. Naar verwachting moet er nog 5 dagen lang worden geheid.

Omwonenden van de bouwplaats zijn inmiddels door de gemeente op de hoogte gesteld van de maatregelen. Zodra er duidelijkheid is over de vraag welke aanvullende veiligheidsmaatregelen nodig zijn, worden de bewoners in een bijeenkomst nader geïnformeerd.