Ingezonden persbericht


Persbericht 29 september 2004

2dehands.nl maakt opnieuw vuist tegen oplichting

Na het opzetten van internetoplichting.nl heeft 2dehands.nl opnieuw actie ondernomen om haar adverteerders te behoeden voor oplichting.

De vraag- en aanbodsite heeft naar aanleiding van aanhoudende klachten van bezoekers over spam van oplichters besloten de e-mailadressen op 2dehands.nl versleuteld weer te geven.

Mensen die online marktplaatsen gebruiken, kregen steeds vaker spam van concurrenten, virussen en e-mails met commerciële inhoud toegestuurd. Daarnaast hebben zij de afgelopen maanden meer dan ooit last gehad van spam van bovengenoemde oplichters.

Vooral het feit dat steeds meer oplichters zich voordoen als kopers en daardoor een serieuze bedreiging vormden voor adverteerders, heeft 2dehands.nl bewogen om actie te ondernemen.

Op internetoplichting.nl is te lezen wat hier de gevolgen van kunnen zijn.

"Adverteerders op vraag en aanbodsites krijgen de laatste maanden steeds vaker e-mail uit het buitenland, waarin wordt getracht verkopers van luxe artikelen te overtuigen om hun artikelen naar het buitenland te verschepen. Deze zogenaamde geïnteresseerde bezoekers stellen voor om met een cheque te betalen, die achteraf ongedekt blijkt te zijn".

Het gaat hier helaas niet om een incident. Deze oplichters sturen duizenden e-mails per dag.

Met het e-mailfilter verzekert 2dehands.nl de privacy van haar adverteerders en gaat het de verspreiding van e-mails van oplichters, virussen en andere spam tegen.

De site 2dehands.nl is onderdeel van TTY Internet Solutions B.V., dat ook de maker is van www.2dehands.be, www.internetoplichting.nl en www.nieuw.nl, een online prijsvergelijker.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met

Bernard Hartong
redactie@2dehands.nl
Tel: 020 4686391
Fax: 020 4686394