Politie Zeeland


Z-9432-2004 Diefstal uit woning

Tussen dinsdagmiddag 17.45 uur en dinsdagavond 20.40 uur is er ingebroken in een woning aan de Franz Lisztstraat in Terneuzen.
Uit de woning zijn honderden euro's, waardepapieren en sieraden met nog onbekende waarde weggenomen.
De toegang tot de woning werd geforceerd; het totale schadebedrag is nog onbekend.


W-9433-2004 Oplichting

Op 19 september jongstleden zijn twee bedrijven in Vlissingen Oost opgelicht. Hiervan is maandag en woensdag aangifte gedaan.
Bij de bedrijven meldden zich twee Engels sprekende mannen met het verzoek of ze metalen konden lenen.
Deze metalen werden, na het lenen, niet binnen de afgesproken termijn terug gebracht.
De mannen, beiden Engels sprekend, ongeveer 45 jaar oud, een fors postuur, rijden in een Engels bedrijfsbusje. Ook hebben zij visitekaartjes bij zich.
Het vermoeden bestaat dat de mannen landelijk actief zijn.
Bedrijven die ook op deze manier zijn opgelicht, maar hiervan nog geen aangifte hebben gedaan, worden verzocht dit alsnog te doen.


Z-9434-2004 Aanrijding in Terneuzen

Woensdagmiddag rond 12.05 uur vond er op de kruising Oude Vaart, Hondsdraflaan in Terneuzen een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 37-jarige automobiliste uit Terneuzen reed over de Oude Vaart komende uit de richting van de Axelsestraat.
Op vermelde kruising kon de vrouw, vermoedelijk door de regen, niet op tijd tot stilstand komend voor de van rechts komende 20-jarige automobilist uit Terneuzen.
Er was alleen materiële schade.

W-9435-2004 Aanhouding na overvallen Oost-Souburg en Koudekerke
Woensdagmiddag is een 18-jarige man uit de gemeente Middelburg in het centrum van Vlissingen aangehouden in verband met diefstallen / overvallen op winkels in Oost-Souburg en Koudekerke.
De man is vandaag gehoord en zal deze week worden voorgeleid.
Op 31 augustus werd, onder bedreiging met geweld, geld weggenomen bij een winkel aan de Kanaalstraat in Oost-Souburg, op 6 september bij een supermarkt in Oost-Souburg en op 11 september bij een supermarkt in Koudekerke.