Politie Noord-Holland-Noord

Dodelijke aanrijding Zuidschermer

Zuidschermer 29-09-2004 - 21.30 uur

Verkeersongeval met dodelijke afloop

Zuidschermer, woensdag 29 september 2004.

Vanmiddag omstreeks 17.45 uur botste op de Zuiddijk een automobilist uit Amsterdam (geboren in 1967) frontaal op een tegemoetkomende vrachtauto. De automobilist werd uit zijn auto geslingerd en was op slag dood.

De Amsterdammer reed over de Zuiddijk, komende uit de richting van Alkmaar en gaande in de richting van Purmerend. Hij haalde een auto in terwijl de vrachtauto, een trekker met oplegger, uit tegenovergestelde richting aankwam. De auto van de Amsterdammer raakte de vrachtauto, ketste af, en reed vervolgens ook nog tegen een personenauto aan die achter de vrachtauto reed. De twee inzittenden hiervan (personalia nog onbekend), werden met licht letsel voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De Amsterdammer werd uit de auto geslingerd en kwam in de berm terecht. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond.

Omleiding

De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten zwaar beschadigd en het wegdek was besmeurd met olie. Een traumaheli en brandweerlieden kwamen naar de plaats van het ongeval. Om de reddingswerkers hun werk te kunnen laten doen, om een onderzoek ter plaatse in te stellen en om het wegdek te reinigen werd de weg afgesloten en het verkeer omgeleid tot laat in de avond. Hierbij werd assistentie verleend door agenten van het korps Zaanstreek-Waterland.