Gemeente Heythuysen

Nieuws

Aanleg fietspad Grathem-Kelpen-Oler officieel van start

Aanleg fietspad Grathem-Kelpen-Oler officieel van start Op woensdag 29 september jl. heeft wethouder P. Verlinden het officiële startsein gegeven voor de aanleg van een fietspad tussen Grathem en Kelpen-Oler. De aanleg van het in totaal 3,3 km. lange fietspad zal tot eind 2004/begin 2005 duren, waarna een nieuwe fietsverbinding tussen beide kernen een feit is.
Lange tijd is over de wens voor dit fietspad gepraat. Het staat al jaren hoog op het wensenlijstje van de inwoners van Kelpen-Oler en Grathem en dus ook van de gemeente Heythuysen. Door de aanleg van dit fietspad kunnen kinderen, die in de nabijheid wonen, veilig naar school. Daarnaast is het fietspad ook belangrijk voor het toenemende recreatieve fietsverkeer.

Met de aanleg inclusief bijkomende kosten zoals grondverwerving is een bedrag gemoeid van circa 1.200.000,--. Het fietspad wordt gerealiseerd met financiële steun van de Europese Unie. Daarnaast wordt vanuit de Rijksregeling SGB eveneens een bijdrage toegekend aan dit project.