ABVAKABO FNV

ACTIES VAKBEWEGING - Actie in de oostelijke mijnstreek

Donderdag 30 september doet de landelijke actiekaravaan Heerlen aan. Vanaf 12.00 uur zullen duizenden werknemers vanuit verschillende bedrijven en instellingen zich te voet naar het Schouwburgplein in Heerlen begeven. Tijdens de manifestatie zullen de actievoerders niet alleen hun afkeer van de kabinetsplannen duidelijk maken, maar ook hun zorgen uiten over de afkalvende werkgelegenheid in de oostelijke mijnstreek.

De actievoerders zullen onder andere worden toegesproken door Edith Snoey, waarnemend voorzitter van ABVAKBO FNV. Ook zullen de zorgen van de actievoerders worden voorgelegd aan een panel van drie Limburgse Kamerleden: Frans Timmermans (PvdA), Jan de Wit (SP) en Ine van Aasted-Madsen (CDA).

Er worden enkele duizenden actievoerders verwacht. Gedurende de actie zal het openbaar vervoer niet rijden. Naast buschauffeurs, gemeenteambtenaren en brandweerlieden zijn dat medewerkers van het UWV, het CBS en de Belastingdienst, drie instanties waarvan de werkgelegenheid fors onder druk staat.

De actie wordt gecoördineerd door ABVAKABO FNV in samenwerking met andere bonden van FNV, CNV en MHP.


---

Voor meer informatie over de actie kunt u contact opnemen met:

Jose Meijer Actiecoördinator (06) 51 340 311 Wim Wetzels Regiobestuurder ABVAKABO FNV (06) 10 949 348

Vanaf 22 september tot 2 oktober organiseert ABVAKABO FNV estafette-acties in hele land, waarbij andere bonden aansluiten. Op 2 oktober organiseren de bonden een grote landelijke manifestatie op het Museumplein in Amsterdam. Meer hierover leest u op www.abvakabo.nl/acties.

29 sep 04 12:22