Provincie Flevoland



Europees Congres in Flevoland over kennis en innovatie

Op 30 september en 1 oktober aanstaande organiseert de provincie Flevoland het internationale congres Knowledge is Everywhere in het Aviodrome Lelystad en WTC Almere. Doel ervan is om te komen tot uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van Europese subsidieprogrammas, waarop ook Flevoland aanspraak maakt. Het congres maakt onderdeel uit van de Europaweek, deze hele week in Flevoland. Tijdens het congres, waar vele lidstaten vertegenwoordigd zullen zijn, is Vernieuwing het centrale thema.

Flevoland voert al vanaf 1994 een Europees subsidieprogramma uit om de economische ontwikkeling in de provincie te stimuleren. Tot 2006 kan de provincie rekenen op steun van de Europese Commissie. Voor de toekomst en de resterende programmaperiode wil de provincie graag kennis en ervaring uitwisselen met andere Europese subsidieprogrammas om tot vernieuwende (project)ideeën te komen. Kennis en innovatie zijn sleutelbegrippen in het huidige en toekomstige economische beleid. Ook de Europese Unie hecht daar veel waarde aan en heeft zelfs tot doel gesteld om in 2010 de meest innovatie economie ter wereld te hebben. Tijdens het congres Knowledge is Everywhere zal het thema vernieuwing op diverse manieren worden uitgewerkt.

Zo zijn er op donderdag 30 september in het Aviodrome workshops over Steden in ontwikkeling, Vernieuwing in organisaties en
Maatschappelijke vernieuwing. Tijdens de workshops worden diverse internationale voorbeeldprojecten gepresenteerd. De Europese Commissie (Directeur Generaal Regionaal Beleid Graham Meadows) en het Europees Parlement (Europarlementariër Sophie In t Veld) geven hun visie op het belang van kennis en innovatie in Europees perspectief. De heer M. Jager, Commissaris van de Koningin in Flevoland en Gedeputeerde van Europese Zaken in Flevoland de heer H. Dijksma zullen de provinciale visie geven op het gebied van vernieuwing.

Tijdens een interactieve sessie gaan de deelnemers, onder leiding van dagvoorzitter Victor Deconinck, aan de slag met prikkelende stellingen en kennisvragen, zullen er presentaties worden gehouden over Innovation in society (door Farid Tabarki, Universiteit van Utrecht/Signs of the time) en Innovation in organisations (door Team Heiner, Ocean Race around the world) en zal er een forumdiscussie zijn. De tweede dag, vrijdag 1 oktober in het WTC in Almere, zal naast sprekers - burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma en gedeputeerde EZ Andries Greiner in het teken staan van projectpresentaties en projectbezoek. Zo zal het project Almere Kennisstad worden toegelicht en wordt een bezoek gebracht aan het project Centrumontwikkeling Almere.

Meer informatie over het congres is te vinden op de website www.knowledgeiseverywhere.nl. Wij nodigen u van harte uit om het congres te bezoeken. U kunt zich hiervoor elektronisch aanmelden op de congreswebsite.