Getronics N.V.


Amsterdam

30 september 2004

DSM kiest opnieuw voor Getronics als partner voor ICT-infrastructuur

Contract voor Europa en Azië-Pacific per 1 januari 2005 met een jaar verlengd en uitgebreid met werkzaamheden in Noord- en Zuid-Amerika


. Contract voor Europa en Azië met een jaar verlengd per 1 januari 2005
. Nu ook contract voor werkzaamheden in Noord- en Zuid-Amerika
. Eenjarig contract met initiële waarde van circa EUR 13 miljoen
. Circa 10.000 werkplekken in bijna 40 landen

DSM, de wereldwijd opererende producent van producten voor de life science- en voedingsindustrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën, heeft opnieuw Getronics gekozen als strategische partner voor het beheer van werkplekken en lokale ICT-infrastructure in Europa en Azië-Pacific. Daarnaast gaat Getronics ook aan de slag in Noord- en Zuid-Amerika. Getronics zorgt sinds 2002 dat de wereldwijd gestandaardiseerde werkplek- en serveromgeving van DSM operationeel en up-to-date blijft.

Het eenjarigcontract van DSM met Getronics gaat in per 1 januari 2005 en heeft een initiële waarde van circa EUR 13 miljoen. Het contract omvat, in totaal bijna veertig landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, België, Italië, Frankrijk, Hongarije, Spanje, Zuid-Afrika, Singapore, India, Australië, Japan, Vietnam. Mexico, Argentinië, en Chili.

Jo van den Hanenberg, Chief Information Officer van DSM: "Binnen het zogenoemde 'Aurora' project uniformeerden wij in 2000 en 2001 wereldwijd onze pc's en laptops. Vervolgens werd ook de dienstverlening daar omheen wereldwijd vergaand gestandaardiseerd. Dit leverde een structurele verlaging van de ICT-kosten op. Middels de verlenging en uitbreiding van het in 2002 met Getronics afgesloten service-contract gaat DSM samen met haar partner Getronics door op de ingeslagen weg van verbeteringen en kostenverlaging."

Oswald Coene, lid van de Raad van Bestuur van Getronics. "Het besluit van DSM om het bestaande contract met Getronics te verlengen bewijst wederom het vertrouwen dat klanten in ons stellen op het gebied van Network and Desktop Outsourcing, een van de speerpunten in onze dienstenportfolio. In onze meerjarenstrategie richten we ons bovendien op een verdere groei van onze internationale dienstverlening. Dit contract is een van de voorbeelden dat we hiermee op de goede weg zijn."

Over Getronics
Met circa 22.000 medewerkers in ruim 30 landen en een omzet van EUR 2,6 miljard in 2003 is Getronics één van 's werelds toonaangevende aanbieders van leveranciersonafhankelijke Informatie- en Communicatie Technologie (ICT) oplossingen en diensten.
Getronics ontwikkelt, implementeert, integreert en beheert ICT infrastructuren en business solutions en helpt daarmee zowel wereldwijd opererende ondernemingen als lokale bedrijven de waarde van hun investeringen in informatietechnologie te maximaliseren.
Getronics Nederland behoort tot de grootste aanbieders van automatiseringsdiensten in eigen land. Dagelijks realiseren en beheren ruim 5.000 medewerkers geavanceerde ICT-oplossingen voor grote en middelgrote organisaties.
Het hoofdkantoor van Getronics is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast zijn er regionale hoofdvestigingen in Boston, Madrid en Singapore. Getronics is genoteerd aan Euronext Amsterdam ('GTN'). Meer informatie is te vinden op www.getronics.nl.

Over DSM
DSM is wereldwijd actief op het gebied van producten voor de life science-industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. De onderneming ontwikkelt innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven.
DSM-producten worden gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen, zoals voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, cosmetica, geneesmiddelen, auto's en andere transportmiddelen, verven en coatings, producten voor de bouwsector en elektrotechnische en elektronica-producten (E&E). De onderneming heeft een jaaromzet (pro forma inclusief de meest recente acquisitie, inmiddels DSM Nutritional Products geheten) van ongeveer EUR 8 miljard en biedt werk aan zo'n 25.000 mensen wereldwijd. DSM behoort met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. Het hoofdkantoor van DSM is gevestigd in Nederland. De onderneming heeft vestigingen in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Meer informatie over DSM is te vinden op www.dsm.com.




Getronics N.V.