Accell Group
Aantal pagina's: 2

PERSBERICHT

Accell Group zet nieuwe stap in uitbreiding fietsonderdelenhandel

Heerenveen, 30 september 2004 - Accell Group N.V. maakt bekend dat een intentieverklaring is getekend voor de overname van Julius Holz GmbH & Co. KG te München, een handelsonderneming in fietsen, fietsonderdelen en fietsaccessoires. Na de overname van Juncker B.V. en Van Buuren & Co. B.V. in Nederland eerder dit jaar, is dit de volgende stap in de uitvoering van de groeistrategie, waarmee de positie van Accell Group ook in de Duitse markt voor fietsen, fietsonderdelen en accessoires verder wordt uitgebouwd. De acquisitie zal uit eigen middelen worden gefinancierd.

Julius Holz GmbH is een groothandelsonderneming voor de fietsvakhandel met een sterke positie in Zuid-Duitsland. Als nieuw onderdeel van Accell Group, zal de onderneming nauw gaan samenwerken met de Winora Group.

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: "Na de overname van het Duitse BikeParts in 2001 als onderdeel van Winora, en de recente overnames van Juncker en Van Buuren, is de overname van Julius Holz een mooie stap voorwaarts in de uitbouw van de handel in fietsonderdelen en accessoires. Op gebieden als logistiek, portfoliomanagement en inkoop zien we voordelen van deze samenwerking."

Profiel Julius Holz GmbH
Julius Holz is gevestigd in Putzbrunn bij München en voert een uitgebreid assortiment fietsen, fietsonderdelen en accessoires. Fietsen worden onder het merk BAVARIA op de markt gebracht. De onderneming heeft een omzet van circa EUR 7,5 miljoen en er zijn momenteel 38 personen werkzaam.

Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een Europese groep van ondernemingen actief in het ontwerpen, produceren en de marketing en verkoop van fietsen, fietsaccessoires en fitnessapparatuur. Verkoop van fietsen met de merken Batavus, Hercules, Koga-Miyata, Kronan, Lapierre, Loekie, Mercier, Sparta, Staiger, Tunturi en Winora vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel.

Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije en Finland. Verkoop van de fietsen, fietsaccessoires en fitness apparatuur vindt plaats in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Finland en overige landen zoals België, Oostenrijk, Denemarken en Zwitserland.

Accell Group is in omzet de grootste fietsgroep van Europa.

De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van Euronext Amsterdam. De aandelen zijn opgenomen in het Next Prime segment van Euronext en kunnen door een door Accell Group aangestelde liquidity provider permanent verhandeld worden.

/ / / / / / /

Voor nadere informatie:
Accell Group N.V.: René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur
Tel.: (+31) 0513-638701

Website: www.accell-group.com

---- --