Gemeente Gouda


04.220 gouda neemt deel aan 'herstel steinse tiendweg'

datum: 29 september 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Mohammed Fallah
telefoon: 0182 - 588393

gouda neemt deel aan Herstel Steinse Tiendweg

De gemeente Gouda neemt deel aan het project Herstel Steinse Tiendweg. De Steinse Tiendweg is een historisch pad in de polder tussen Hekendorp en Gouda. Het pad ligt op grondgebied van de gemeente Vlist. Daarom heeft deze gemeente het initiatief genomen om dit pad te herstellen. Om de weg te herstellen is een bedrag nodig van bijna 790.000.- Gouda vindt dit in het kader van cultuur en recreatie belangrijk en participeert mee voor een bedrag van 54.021,00,-. Ook andere organisaties betalen mee.

samenwerking

De gemeente Gouda en de gemeente Vlist hebben vaker in dit gebied samengewerkt. Het voor de bewoners van Goverwelle zo belangrijke Steinse Groen ligt op grondgebied van de gemeente Vlist. Bij de inrichting van dit Steinse Groen hebben de beide gemeenten de handen ineengeslagen om een voor beiden waardevol project tot stand te brengen. Eén van de laatste onderdelen hiervan is het herstel van de Steinse Tiendweg.

cultureel erfgoed

Gemeente Vlist heeft ervoor gekozen om het Steinse pad als cultureel erfgoed te behouden en heeft deze opgenomen in het Wandelpadenplan. Dit heeft een aantal redenen. Het pad is onderdeel van het netwerk van lange afstandswandelingen (LAW); voor de lokale bevolking is het pad van groot recreatief belang. Ook de Goudse inwoners maken gebruik van het pad. Het pad moet nu hersteld worden omdat het slecht begaanbaar is. De weg is drie kilometer lang en sommige delen op de weg zijn weggeslagen of ondermijnd door muskusratten. Er moet beschoeiing worden geplaatst en op veel plaatsen zal grond moeten worden aangevuld.

financierders

Er zijn zes financiële participanten. De grootste financierder is de POP (Plattelandsontwikkelingsprogramma) met een bedrag van 394.789,50. Dit is een Europese stimuleringsregeling. Verder de gemeente Vlist ( 95.090,00), provincie Zuid-Holland

( 190.678,50), Landinrichting ( 50.000,-), Stichting Wandel Platform/LAW (5000,-) en de gemeente Gouda ( 54.021,-). Het totaalbedrag is 789.579,-.


-- einde bericht --