Eemland zuid, 09.15 uur

Utrecht 30-09-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid.

Onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 september werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.05 uur zagen politiemensen een automobilist met behoorlijke snelheid vanaf de Ringweg Koppel de Holkerweg inslaan. Zij gingen achter de automobilist aan en gaven hem op de Wessel van Ilckenstraat een stopteken.

De auto bleek niet te zijn verzekerd en de APK was verlopen. Bij de blaastest blies hij een F (Fail), hetgeen betekent dat hij beduidend teveel had gedronken. De bestuurder, een 47-jarige man uit Amersfoort, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 575 ug/l, meer dan
2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en hij kreeg bekeuringen voor het onverzekerd rijden en voor de verlopen APK. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Van fiets beroofd

AMERSFOORT Op woensdag 29 september werd een jongen van zijn fiets beroofd.

Rond 15.45 uur fietste een 15-jarige jongen uit Leusden met een vriendje over de Dorresteinseweg in de richting van het Lockhorsterbos. Vlak voor het tunneltje zagen zij vier jongens staan. Eén van die jongens zei tegen de 15-jarige jongen dat hij moest afstappen. Hij weigerde dit, waarna de jongen zijn fiets beetpakte en de 15-jarige Leusdenaar op de grond gooide. Vervolgens ging de verdachte er met de fiets vandoor en fietste hij samen met de andere drie jongens weg in de richting van de Diamantweg.

De verdachte was een blanke jongen, 16 18 jaar oud, 1.80 1.85 meter, normaal postuur, bruin stekeltjes haar. Hij droeg een zwart lederen heupjack en een zwarte broek. De andere jongens waren van dezelfde leeftijd, hadden zeer kort haar of waren kaalgeschoren, droegen allen wijde jeans en sommigen hadden een petje op. Eén van hen droeg een bomberjack met een bontkraag.

Getuigen van de beroving of mensen die menen de verdachten te herkennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT De politie heeft op woensdagmiddag 29 september een verkeerscontrole op de Van Randwijcklaan gehouden. In totaal werden zestien bekeuringen uitgeschreven: veertien voor het niet dragen van de autogordel, één voor een verlopen APK en één voor het niet handenvrij bellen.

Alcoholcontrole

AMERSFOORT De politie heeft op woensdag 29 september een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond van 21.00 uur tot 22.30 uur op de Barchman Wuytierslaan plaats. In totaal 253 automobilisten moesten een blaastest afleggen. Allen bliezen een P (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Jongen aangereden

AMERSFOORT Op woensdag 29 september raakte een jongen gewond bij een ongeval.

Rond 15.45 uur reed een 46-jarige automobilist uit Delft over de Utrechtseweg. Plotseling stak een 12-jarige jongen uit Leusden met zijn fiets de weg over en de automobilist zag geen kans meer een aanrijding te voorkomen. De jongen is met letsel aan zijn hoofd en been per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.