Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Barneveld/Nijkerk, rijbewijzen ingevorderd

Publicatiedatum: 30-09-2004

Het rijbewijs van een 21-jarige automobilist uit Barneveld is donderdag even na middernacht ingevorderd. Agenten wilden op de Thorbeckelaan in Barneveld de man controleren. Toen zij achter de man gingen rijden, verhoogde de automobilist zijn snelheid. De achtervolging werd ingezet en het stopteken werd gegeven. De man stopte echter niet en reed met snelheidsoverschrijdingen van zo'n vijftig kilometer per uur door de bebouwde kom. Op de Tulpenstraat stopte de automobilist. Op deze straat moest hij ook een blaastest afleggen. Het bleek dat hij onder invloed verkeerde (0,64 promille). Het rijgedrag, in combinatie met drankgebruik, was voor de agenten reden het rijbewijs van de Barnevelder in te vorderen. In Nijkerk raakte diezelfde nacht een 45-jarige automobilist op de Amersfoortseweg in zijn woonplaats ook zijn rijbewijs kwijt. Agenten werden door een passant gewezen op het rijgedrag van een automobilist waarvan vermoed werd dat hij dronken was. De agenten lieten de auto stoppen en troffen de 45-jarige Nijkerker achter het stuur aan. De man bleek bij de ademanalyse een alcoholpromillage te scoren van 1,32. Dat is ruim tweeënhalf maal zoveel als is toegestaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, Edese verdacht van winkeldiefstal

Publicatiedatum: 30-09-2004

Een 29-jarige vrouw uit Ede is woensdagmorgen in haar woonplaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw zou uit een winkel in het centrum een paar laarzen hebben weggenomen zonder af te rekenen. Bij het verlaten van de winkel ging een alarm af, waarna zij door winkelpersoneel werd aangesproken. Vervolgens werd zij overgedragen aan de gewaarschuwde politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wekerom e.o., verkeerscontroles

Publicatiedatum: 30-09-2004

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) heeft woensdag van 08.07 uur tot 10.28 uur een snelheidscontrole uitgevoerd op de Lage Valkseweg in Wekerom. Van de 430 gecontroleerde personen reden er drie te hard. Diezelfde dag, eveneens in Wekerom, werd ook op de Edeseweg gecontroleerd op snelheid. Tussen 10.43 uur en 13.40 uur reden 730 voertuigen langs de controlepost; hiervan reden er twee met een te hoge snelheid.
VHT'ers waren woensdag tussen 07.53 uur en 13.43 uur actief langs de Harderwijkerweg in Otterlo. Daar controleerden ze de snelheden van 1680 verkeersdeelnemers. Ze constateerden 98 snelheidsovertredingen. Op de Apeldoornsestraat in Garderen werd woensdag van 14.50 uur tot 20.50 uur een verkeerscontrole gehouden. Van de 1450 passanten bleken er 66 te hard te hebben gereden.
Op diverse locaties in Ede hebben leden van de politie en de Koninklijke Marechaussee woensdagmiddag en -avond het verkeer gecontroleerd. In totaal 33 processen-verbaal werden opgemaakt (de meeste hadden betrekking op een te hoog vermogen van bromfietsen, het voeren van niet deugdelijke verlichting en het niet dragen van de gordel).
In Voorthuizen is woensdagavond een verkeerscontrole gehouden. Dit gebeurde op verschillende locaties. Hierbij werden elf processen-verbaal opgemaakt, waarvan het overgrote deel betrekking had op het niet dragen van de autogordel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, Gewapende overval op horecagelegenheid

Publicatiedatum: 30-09-2004

De politie in Ede is een onderzoek begonnen naar de toedracht van een gewapende overval op een horecagelegenheid in Ede. Rond 00.20 uur is daar een geldbedrag buitgemaakt, door een vooralsnog onbekende verdachte. Daarbij is gebruik gemaakt van een zwart voorwerp, mogelijk een vuurwapen.

De overvaller was gekleed in donkere kleding en ongeveer 1.65 meter lang. Nadere bijzonderheden ontbreken. De politie is dan ook op zoek naar getuigen. Mogelijk hebben zij rond 00.20 uur iemand rond zien hangen in de omgeving van de Edese Grotestraat of zijn er mensen die menen iets van het signalement te herkennen. Ook is het mogelijk dat mensen de man - die na de overval een plastic tas meedroeg - uit een horecagelegenheid hebben zien komen of in het Edese stadscentrum hebben zien lopen. Getuigen die weten wie de overval gepleegd heeft of die op andere wijze over informatie beschikken omtrent dit delict, kunnen contact opnemen met de politie van Ede op nummer 0900 - 8844.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221