AutoRai

30-9-2004

Kia maakt prijzen nieuwe SUV bekend

Kia heeft de prijzen van haar nieuwste SUV, de Sportage, bekendgemaakt. Met een prijsstelling vanaf slechts 22.495,- wordt deze forse SUV nadrukkelijk in de markt gezet als hét alternatief voor MPVs, stationwagens en zelfs hatchbacks.

De Kia Sportage heeft naast de kenmerkende eigenschappen van een volwaardige SUV, ook een verrassend complete uitrusting. De prijslijst begint met de 141 pk sterke 2.0 CVVT Comfort uitvoering. Zaken als airconditioning, ABS, EBD, twee airbags, cruise control, elektrische ramen en spiegels, verbredingsset, 16 inch lichtmetalen velgen, mistlampen en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening zijn standaard.

De Executive uitvoering voegt daar nog eens zaken aan toe als: climate control, zij-airbags voor en gordijnairbags voor en achter, lederen stuur, air quality control en metaalafwerking in het interieur.

Voor de echte avonturiers is de Sportage leverbaar in de Adventure uitvoering. Deze stoere Sportage is standaard voorzien van het torque on demand vierwielaandrijvingssysteem dat de aandrijfkracht afhankelijk van de grip verdeelt over de voor- en achterwielen. Tevens is Traction Control standaard.

Voor degene die zich wil onderscheiden is de Sportage leverbaar in de X-treme uitvoering. De uitrusting is vergelijkbaar met de Adventure uitvoering, maar heeft een geheel eigen stijl in het interieur. De bekleding van de stoelen is uitgevoerd in een unieke combinatie van luxe stof en leder in trendy bruin. Ook het stuurwiel en de pookknop zijn in leder uitgevoerd.