AutoRai

30-9-2004

B-Kini wordt geïntroduceerd als Lancia Ypsilon Bi-colore

De nieuwe versies van de Lancia Ypsilon werden op de 76e Salon van Parijs voorgesteld onder de projectnaam B-Kini. Nog voor het einde van dit jaar staan ze in de showroom met als definitieve titel Bi-colore. De originele two-tone uitvoeringen zijn uniek voor de smaakvolle Ypsilon.

Lancia presenteerde in Parijs twee versies van de Ypsilon Bi-colore, beide in Argento uitvoering. De Bi-colore komt tegemoet aan de wensen van de cliëntèle, welke zeer gesteld is op Italiaanse styling. Het bovenste deel, alsmede de achterklep van de eerste variant is gehuld in warm, verleidelijk Guttuso Rood, gecombineerd met stijlvol Paganini Ivoor voor het onderste deel. Ook het interieur is uitermate stijlvol, het combineert zacht en elegant leer met de klasse van de Glamour bekleding in een kleurstelling die naadloos aansluit op de two-tone kleuren van de carrosserie. De pasteltinten van de tweede variant van de Ypsilon Bi-colore zijn elegant en verfijnd. Met Paganini Ivoor voor het onderste deel en exclusief parelmoer Caravaggio Bruin voor het bovenste deel vormt het een tijdloze combinatie, welke ook wordt doorgevoerd in het interieur.

Verder is er nog een derde Ypsilon Bi-colore, die overigens niet op de Salon van Parijs tentoongesteld stond. Het interieur is ook uitgevoerd in Glamour bekleding en leer in de kleuren magnesium en bruin. Deze kleurstelling sluit perfect aan op de kleuren gebruikt voor de buitenkant: Rossini Grijs voor het onderste deel en het nieuwe Caravaggio Bruin voor het bovenste deel. Het eindresultaat van dit alles is een nieuw, indrukwekkend kleurenpallet, wat de Ypsilon simpelweg onweerstaanbaar maakt.

De Lancia Ypsilon Bi-colore wordt uitgerust met de krachtige 70 pk 1.3 MultiJet motor en D.F.N. (Dolce Far Niente) half-automatische versnellingsbak. De standaarduitrusting omvat o.a. gescheiden airconditioning, een Bose geluidsinstallatie, cruise control, 16 lichtmetalen wielen, een met leer beklede versnellingspook en stuurwiel met radiobediening. In oktober al, komen de drie exclusieve Lancia Ypsilon Bi-colore uitvoeringen in Italië op de markt, snel gevolgd door de rest van Europa.