FIDELITY INVESTMENTS

Nieuw beleggingsconcept voor de Nederlandse markt

Fidelity Target Euro Funds:
Nieuw beleggingsconcept voor de Nederlandse markt

Innovatieve fondsen combineren sterke rendementen met een zo groot mogelijke zekerheid

Amsterdam, 30 September 2004 - Fidelity Investments, 's werelds grootste beleggingsmaatschappij, introduceert zaterdag tijdens Fonds04 een nieuw type fonds op de Nederlandse markt. De fondsen zijn gebaseerd op een concept dat in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk al bijzonder succesvol is gebleken en dat onlangs ook in Duitsland op de markt is gebracht. Uit onderzoek'' onder beleggers in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland is gebleken dat de meerderheid de portefeuille niet aanpast naarmate de einddatum in zicht komt.

De Fidelity Target Euro Funds worden gevormd door drie afzonderlijke fondsen met een gemeenschappelijk beleggingsconcept. Het onderscheid ligt in de looptijd van de drie fondsen. Afhankelijk van het doel waarvoor zij beleggen, kunnen beleggers kiezen voor een einddatum in 2010, 2015 en 2020.

''Beleggers hebben allerlei uiteenlopende doelen: een wereldreis, de studie van hun kinderen of kleinkinderen of een aanvulling op hun pensioen. Maar één ding hebben veel particuliere beleggers gemeen: op een bepaald tijdstip willen ze over het geld beschikken om hun plannen uit te voeren. Daarbij zijn beleggers enerzijds op zoek naar producten die een aantrekkelijk rendement bieden en willen ze anderzijds genieten van een bepaalde mate van zekerheid dat ze hun doel inderdaad zullen bereiken. Die twee aspecten, die tot voor kort onverenigbaar leken, komen met de Target Euro Funds nu binnen handbereik'', zegt Mike Nikou, Business Director van Fidelity Investments in Nederland over het nieuwe beleggingsconcept.

Alle drie de Target Euro Funds worden actief beheerd, volgens een dynamisch asset allocation-model. Tijdens de looptijd van de fondsen verschuift het accent in de onderliggende beleggingen van aandelen met een hoog groeipotentieel en een hoger risico naar relatief veiligere, defensieve beleggingen als obligaties en geldmarktinstrumenten. Op deze manier slaagt de fondsbeheerder erin consistente, duurzame vermogensgroei op de langere termijn te combineren met minimale volatiliteit.

De fondsbeheerder van de Fidelity Target Euro Funds, Richard Skelt, staat in de beleggingsbranche bekend als bijzonder succesvol. Al in 2003 ontvingen zijn fondsen van Standard & Poor's een AA-rating. Skelt hanteert een beleggingsproces dat uit drie niveaus bestaat: asset allocation, selectie van de portefeuillemanagers en selectie van individuele beleggingen, gebaseerd op bottom-up research. Door zijn keuze voor bepaalde portefeuillemanagers bepaalt Skelt de geografische verdeling van het fonds en de spreiding over verschillende beleggingsstijlen en marktkapitalisaties. De zeer ervaren portefeuillemanagers van Fidelity genieten grote vrijheid om het aan hen toegewezen deel van de portefeuille zo efficiënt mogelijk te beleggen.

Fidelity Target Euro Funds bieden beleggers professioneel vermogensbeheer zonder de hoge kosten die daarmee doorgaans verbonden zijn. Daarnaast bieden deze fondsen andere belangrijke voordelen: doordat de verschuivingen tussen verschillende beleggingscategorieën binnen één en hetzelfde fonds plaatsvinden, betaalt men geen switchkosten en andere toeslagen. Beleggers kunnen bovendien op ieder tijdstip vrij over het opgebouwde vermogen beschikken, aangezien de participaties in het fonds dagelijks verhandeld kunnen worden.

Dit soort fondsen zijn in de VS inmiddels zeer populair geworden: op dit moment is in de VS al US$ 15 miljard in dit type fonds belegd.

Voor de redactie:
'' Onderzoek uitgevoerd door Mori ten behoeve van Fidelity Investments onder 378 houders van aandelen in Britse beleggingsfondsen (ISA's/PEP's/IT's/UT's/OEIC's) in de perioden 15 tot 20 mei en 29 mei tot 3 juni 2003. Het onderzoek wees onder meer uit dat 7 van de 10 ondervraagde beleggers nooit de asset allocation van hun portefeuille hebben veranderd. Meer dan de helft van hen (56%) zegt er zelfs nooit over nagedacht te hebben en nog eens 44% vindt het eenvoudigweg niet noodzakelijk. Een soortgelijk onderzoek in Duitsland, dat eveneens in opdracht van Fidelity werd uitgevoerd door TNS-Emnid, liet zien dat ook 46% van de Duitse beleggers niet aan de asset allocation sleutelt.

Fidelity is hoofdsponsor van Fonds04. U vindt ons op stand F.01. Gedurende de beursdagen verzorgen wij diverse presentaties. Bovendien zal, naast het voltallige Nederlandse team van Fidelity, ook de fondsbeheerder van het FF Financial Services Fund aanwezig zijn. Advertenties voor Fonds04 vindt u op VidiWall en in de diverse media.
Fidelity doet mee aan de Beleggingsfondsencompetitie van IEX/Fundix, die ook aanwezig is op de beurs.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Henk van Eldik
Corporate Communications
Fidelity Investments Luxembourg S.A
tel +352 250 404 2262
fax +352 250 404 2208

Disclaimer

Fidelity is 's werelds grootste beleggingsmaatschappij (bron: FTfm/Mercer league table 2004, wereldwijd beheerd vermogen per dec. 2002.). Fidelity International Limited (FIL), gevestigd in Bermuda en haar dochterondernemingen, en FMR Corp. gevestigd in de VS en haar dochterondernemingen vormen tezamen de wereldwijde beleggingsmaatschappij die in algemene zin wordt aangeduid als Fidelity Investments.
Alle gegevens betreffen zowel FIL als haar Amerikaanse zusteronderneming FMR Corp., per 30.06.2004. Wij raden u aan uitgebreide informatie aan te vragen alvorens te besluiten tot enige belegging.. De Fidelity Target Euro Funds zijn onderdeel van Fidelity Funds (SICAV), een ''open-ended'' beleggingsmaatschappij gevestigd in Luxemburg. Beleggingen in Fidelity Funds dienen te geschieden op basis van het op dit moment geldige prospectus dat kosteloos verkrijgbaar is tezamen met het laatste jaarverslag en halfjaarverslag bij onze distributeurs, ons Europese Service Center in Luxemburg, Kansallis House, Place de l'Etoile, BP 2174, L-1021 Luxemburg (tel. 0800 - 022 47 09) en in Nederland: Fidelity Investments International, Netherlands Branch (geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten als Europees paspoorthouder), World Trade Center, Toren H 6e Etage, Zuidplein 52, 1077 XV Amsterdam (tel. 020 - 79 77 100). Fidelity Funds is gerechtigd deelnemingsrechten aan te bieden in Nederland op grond van artikel 17 Wet Toezicht Beleggingsinstellingen. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren en het is mogelijk dat de belegger het geïnvesteerde bedrag niet terugkrijgt. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Fidelity verstrekt uitsluitend informatie over haar producten en geeft geen beleggingsadviezen die gebaseerd zijn op persoonlijke omstandigheden, maar biedt alleen de mogelijkheid door bij haar orders in te leggen participatierechten in Fidelity Funds SICAV te verwerven. Handelsmerken, copyrights en andere intellectuele eigendomsrechten zijn en blijven het eigendom van hun respectievelijke eigenaars. Uitgegeven door Fidelity Investments Luxembourg SA, Kansallis House, Place de l'Etoile, BP 2174, L-1021 Luxembourg.

30 sep 04 09:35