Provincie Limburg

Limburgse ambtenaren genomineerd voor beste toezichthouder bodemsanering

Gezamenlijk persbericht van de Provincie Limburg en de gemeenten Beek en Stein

René Denis van de Intergemeentelijke milieudienst Beek/Stein en Henk Arends van de Provincie Limburg zijn door de Stichting Infrastructuur Kennis & Innovatie Bodem (SIKB) genomineerd voor de titel van Beste toezichthouder bodemsanering van Nederland. Deze landelijke prijs wordt dit jaar voor het eerst toegekend. Alle gemeenten en provincies van Nederland kunnen medewerkers hiervoor voordragen. In totaal zijn vijf ambtenaren genomineerd. Twee daarvan zijn er dus uit de Provincie Limburg.

Bij de selectie van de genomineerden heeft de jury gekeken naar de mate waarin de kandidaten blijk hebben gegeven van bovengemiddelde vakkennis en creatieve oplossingen. Tevens is gekeken naar de wijze waarop de genomineerden uitvoering geven aan een goed bodembeheer door het toepassen van adequaat toezicht op bodemsaneringen. Tot slot heeft de jury feitelijke informatie waaruit blijkt dat de genomineerde zich meer dan gemiddeld bewust is van kwaliteit en ethiek op het gebied van bodem laten meewegen bij haar nominatie.

René Denis werd vorige week nog geprezen voor zijn bijdrage aan en zijn rol bij het oplossen van de kerosine-calamiteit bij het omvallen van een hoogspanningsmast in Beek-Stein in maart van dit jaar. Henk Arends geldt landelijk als één van de voorlopers in de verbeterde aanpak van het toezicht op bodemsaneringen en grondstromen. Het feit dat beide Limburgse ambtenaren door de jury werden geselecteerd is absoluut een prachtig resultaat.

Het uitroepen van de beste toezichthouder bodemsanering vindt vandaag plaats tijdens een studiedag van de Stichting Infrastructuur Kennis & Innovatie Bodem in Den Bosch. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de Ministeries van VROM en Verkeer en Waterstaat, de aannemerswereld, de advieswereld en het Projectbureau Actief Bodembeheer de Kempen (AbdK).

30-9-2004 09:44