Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 75: INFORMATIEAVONDEN WIJKVEILIGHEID (30-09-2004)

Gemeente en politie houden informatieavonden over wijkveiligheid

Mensen maken de wijk

Voelen Veenendalers zich vaak onveilig? Durven zij 's avonds nog wel de straat op? Worden bepaalde plekken gemeden? De gemeente heeft de problemen die in de verschillende wijken spelen, in kaart gebracht en wil graag van de inwoners weten of die gegevens overeenkomen met wat zij van hun wijk vinden.

Daarom houden de gemeente Veenendaal en de politie in oktober twee informatieavonden over wijkveiligheid in Veenendaal-noord, en in oktober en november vier avonden in Veenendaal-zuid. De eerste informatieavond wordt dinsdag 5 oktober gehouden in buurthuis de Driehoek in Dragonder-zuid.

Kennismaking nieuwe burgemeester
De informatieavonden over wijkveiligheid zijn voor de inwoners tevens een goede gelegenheid voor een kennismaking met de nieuwe burgemeester en voor de heer Elzenga om de verschillende wijken in Veenendaal te leren kennen.
De inwoners voor wie de avond bedoeld is, hebben een uitnodiging gekregen. Burgemeester Elzenga en wijkchef van politie Van Spaendonk hopen dat veel Veenendalers naar de informatieavonden zullen komen, zodat gemeente, politie en inwoners samen verder kunnen werken aan een prettige en veilige woonomgeving.

Wijkgericht werken
De gemeente Veenendaal vindt een veilige en leefbare woonomgeving heel belangrijk.
Samen met andere partijen zoals politie, welzijn, scholen en woningcorporaties werkt de gemeente flink aan het veiliger maken van Veenendaal. Omdat een wijkgerichte aanpak daarbij één van de uitgangspunten is, worden de avonden gehouden onder het motto Mensen maken de wijk.

Omdat leefbaarheid en veiligheid niet alleen een zaak zijn van de gemeente en de politie, zijn ook stichting De Vaart en de woningbouwcorporaties bij de bijeenkomsten aanwezig.