Ingezonden persbericht


INFORMATICA OPNIEUW GEPLAATST IN 'LEADER' KWADRANT VOOR DE ETL MARKT

Visie en uitvoerbaarheid voornaamste reden voor vooraanstaande analistenfirma om Informatica in het leader kwadrant te positioneren.

NIEUWEGEIN, 30 september 2004 - Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), marktleider op het gebied van de data integratie, heeft vandaag bekend gemaakt dat ze opnieuw een plek heeft verworven in het 'Leader' kwadrant van Gartner. Dit blijkt uit het rapport 'Magic Quadrant for ETL, 2H04' dat Gartner op 8 september 2004 heeft uitgebracht. De 'leaders' die in het rapport worden genoemd zijn, volgens Gartner, organisaties die vandaag de dag goed presteren, een duidelijke visie hebben op de richting die de markt opgaat en die actief bouwen aan mogelijkheden om hun leidende positie op de markt te behouden.

''We zijn erg blij met deze erkenning van Gartner in het leader quadrant voor de ETL markt'', aldus Sohaib Abbassi, president en CEO van Informatica. 'Ook dit jaar is ons doel wederom geweest om tegemoet te komen aan de vraag van de klant naar een krachtig data integratie platform dat strategische bedrijfsinitiatieven zoals centrale Integration Competency Centers ondersteunt. Onze positie in het leader kwadrant voelt voor ons als een erkenning. Informatica blijft werken aan het optimaliseren van haar data integratie software, middels het verbeteren en uitbreiden van verregaande functionaliteiten waardoor we klanten helpen om op succesvolle wijze een brede reeks aan data integratie initiatieven uit te rollen. ''

Informatica PowerCenter, het marktleidende platform voor integratie van bedrijfsdata, biedt verbeterde data integriteit en grotere inzichten in bedrijfsdata en processen. Met de uitbreidbare architectuur biedt PowerCenter bovendien optimale schaalbaarheid en prestaties en een hoge mate van hergebruik voor verschillende integratie processen. Dankzij het gebruik van PowerCenter kunnen organisaties de tijd, kosten en risico's die gepaard gaan met complexe integratie initiatieven aanzienlijk terugbrengen.

Over Informatica
Informatica Corporation (NASDAQ: INFA) is één van de marktleiders op het gebied van data integratie en business intelligence software. Dankzij de producten van Informatica kunnen bedrijven hun bestaande informatieoplossingen -voor inzicht in de onderneming- optimaal benutten. Hierdoor presteert het bedrijf beter en wordt de winstgevendheid verbeterd, terwijl de Supply Chain wordt gestroomlijnd en er pro-actief kan worden ingespeeld op naleving van geldende wet- en regelgeving issues. Meer dan 2000 organisaties over de hele wereld vertrouwen op Informatica als oplossing voor al hun behoeften op het gebied van data integratie en business intelligence. Kijk voor meer informatie op de website van Informatica: .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Informatica Nederland
Maaike Hilbrand
030-6086701 / 06-51553760

###
Notitie: Informatica en PowerCenter zijn geregistreerd handelsmerken van Informatica Corporation in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken of handelsnamen zijn van de respectievelijke eigenaren.