Openbaar Ministerie

Persberichten
Arrondissementsparket Zwolle-Lelystad, vestiging Zwolle, 30 september 2004

Vervolging gemeente wegens gevaarlijke situatie zwembad

Zwolle, 30 september 2004

Vervolging gemeente wegens gevaarlijke situatie zwembad

Het Openbaar Ministerie Zwolle-Lelystad vervolgt de gemeente Zwartewaterland voor het aan gevaar blootstellen van personeel en bezoekers van Zwembad De Bestevaer in Genemuiden. De twee beweegbare zwevende plafonds van het zwembad waren in opgehesen stand niet vergrendeld tegen vallen.

De twee beweegbare plafonds van het zwembad worden op tijden dat het bad niet wordt gebruikt naar beneden gelaten om het water niet te laten afkoelen. Als het zwembad in gebruik is, worden de plafonds naar boven getakeld. De plafonds hangen aan staalkabels die verbonden zijn aan een lier aan het plafond. Voor zon constructie is een blokkeerinrichting of een bepaalde vergrendeling verplicht.

Maatregelen
Na een controle door de Arbeidsinspectie werd het Zwembad De Bestevaer gesloten van 12 tot en met 16 januari 2004. Tijdens deze periode zijn de plafonds vast aan het dak gemonteerd, waardoor nu geen gevaar meer aanwezig is voor het vallen van de plafonds.

Zitting
De zaak zal worden behandeld op een zitting van de economische meervoudige kamer van de rechtbank in Zwolle op 7 december 2004 om 15.45 uur.

Noot voor de redactie (