Amsterdam Airport Schiphol

Alle Schipholvacatures nu op één site door samenwerking tussen Schiphol.nl en Monsterboard.nl

Persbericht / Press Release
Schiphol, 30 september 2004

Amsterdam Airport Schiphol is een dynamisch knooppunt van economische bedrijvigheid. De luchthaven is dé banenmotor voor de Noordelijke Randstad. Je kunt op Schiphol werken als stewardess of piloot, maar ook als secretaresse, in de winkels of horeca, als chauffeur of monteur. Vanaf vandaag zijn alle vacatures op de luchthaven eenvoudig bereikbaar. Samen met Monsterboard.nl heeft Schiphol Group op haar website www.schiphol.nl een vacaturesite ontwikkeld, waar een groot aantal vacatures van bedrijven op de locatie Schiphol nu 24 uur per dag, 7 dagen per week te zien zijn.

Aantrekkelijke banenmarkt
Op www.schiphol.nl/vacatures staan de vacatures van de Schipholbedrijven 60 dagen online. De nieuwe site biedt werkzoekenden bovendien de mogelijkheid om een MyMonster account aan te maken. Hiermee kunnen belangstellenden via e-mail op de hoogte worden gehouden van voor hen interessante jobmogelijkheden. Met dit persoonlijke account kunnen werkzoekenden ook CV's aanmaken en insturen. De site biedt verder gratis tips hoe je een goede CV opstelt en hoe je jezelf het beste presenteert bij een sollicitatiegesprek.

Schiphol.nl en Monsterboard.nl
De website van Schiphol is zeer populair. www.schiphol.nl wordt iedere maand door meer dan 1 miljoen bezoekers bezocht. Monsterboard.nl is de grootste carrièresite van Nederland. Door de samenwerking hopen Schiphol.nl en Monsterboard.nl een extra impuls te geven aan de economische bedrijvigheid op de luchthaven door het voor bedrijven nog makkelijker te maken om vacatures te vervullen. Voor personen die interesse hebben om op Schiphol te komen werken, worden alle vacante functies nu op één site overzichtelijk gepresenteerd.

Banenmotor
Op de luchthaven zijn 540 bedrijven gevestigd die met elkaar aan ongeveer 57.000 personen werk bieden. Nog eens zoveel personen werken bij luchthavengerelateerde bedrijven direct buiten het terrein. Daarmee is Amsterdam Airport Schiphol een zeer belangrijke motor voor de Nederlandse economie. In de afgelopen jaren was de luchthaven zelfs een van de weinige locaties waar, ondanks de economische recessie, de werkgelegenheid bleef groeien.

Monsterboard.nl
Monsterboard.nl, opgericht in 1998, is een carrièresite en biedt een interactief platform waar werkgevers en werkzoekenden elkaar kunnen ontmoeten. Op Monsterboard.nl staan momenteel ruim 11.000 vacatures en meer dan 345.000 CV's. Per maand kent de site ruim 830.000 unieke bezoeken (augustus 2004). Monsterboard.nl is onderdeel van het Monster Career Network dat 10 jaar geleden werd opgericht en inmiddels locale sites en vestigingen heeft in 25 landen.