Stad Utrecht, 10.20 uur

Utrecht 30-09-2004 - Nieuwsberichten district Stad Utrecht

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Op woensdagmiddag heeft een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een bromfietser en een automobilist.

Omstreeks 13.40 uur kreeg de politie het verzoek om naar de Kardinaal de Jongweg/ Antonius Matthaeslaan te gaan in verband met een aanrijding. Een 45-jarige vrouw kwam met haar auto uit de richting van Antonius Matthaeslaan en reed in de richting van de Kardinaal de Jongweg. Een 51-jarige man wilde met zijn bromfiets achter de auto van de vrouw langsgaan, maar raakte daarbij de trekhaak en sloeg over de kop. De man is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Op woensdagmiddag heeft een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een vrachtauto en een fietser.

Omstreeks 12.15 uur kreeg de politie het verzoek om naar de Amsterdamsestraatweg te gaan, omdat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen een 19-jarige fietsster uit Bilthoven en een 34-jarige man uit Kerkdriel. Ter plaatse trof de politie een vrachtwagen aan die vanaf de Marnixlaan gedeeltelijk rechtsaf was geslagen de Amsterdamsestraatweg op. Daarbij werd de fietsster door de vrachtwagen aangereden en kwam daaronder terecht. Zij is met beenletsel naar het UMC gebracht.

Beroving

UTRECHT Op woensdagavond heeft een beroving plaatsgevonden door 3 mannen.

Omstreeks 20.40 uur kreeg de politie het verzoek om naar de Arthur van Schendelstraat te gaan, omdat een 31-jarige vrouw uit Utrecht beroofd was van haar tas. De vrouw had haar auto geparkeerd op de hoek van de straat en liep naar haar portiek. Terwijl ze daar liep zag ze dat een getinte man achter haar liep en vervolgens hoorde ze dat zijn voetstappen sneller gingen. Toen ze zich wilde omdraaien werd zij door hem vastgepakt vanachter en naar de grond getrokken. Op de grond zag zij dat er uit de richting van de Hartingstraat twee andere mannen op haar af kwamen rennen. Ook deze begonnen aan haar handtas te trekken. Aangezien dat de vrouw zich verzette kreeg ze klappen van alle drie de mannen tegen haar hoofd. Hierbij leip zij geen letsel op. Vervolgens zijn zij weggerend over de Arthur van Schendelstraat richting Burgerzaken. Helaas heeft de vrouw alleen een signalement van de dader die als eerste op haar af kwam: Getinte man van ongeveer 1.85 meter, slank postuur, donker krullend haar. Hij droeg een donkere broek, rood sportjasje met op de mouwen aan beide kanten witte strepen.

De politie is op zoek naar getuigen die het signalement herkennen of omstreeks 20.40 uur iets hebben gezien. Neemt u dan contact op met Politie Tolsteeg via 0900-8844.

Babbeltruc

UTRECHT De afgelopen week is op verschillende adressen geprobeerd om met een babbeltruc de woning van senioren binnen te dringen op zoek naar geld en waardevolle spullen.

Twee voorbeelden:

Zaterdag 25 september werd om 17.15 uur aangebeld bij een 59-jarige vrouw aan het Ridderplantsoen. Een ongeveer 45-jarige man met kort zwart haar en een 35-jarige vrouw met lang zwart haar en een lange rok kwamen met een meetlat de woning van de vrouw binnen. Zij wilden de vloeren opmeten omdat zij een zelfde appartement kregen en de vloerbedekking moesten bestellen. Eén hield de vrouw aan de praat, terwijl de ander door het huis ging. Toen het slachtoffer begon te gillen dat ze weg moesten, zijn ze zonder buit vertrokken.

Dinsdag 28 september werd om 18.00 uur aangebeld bij een 82-jarige vrouw aan de Maniladreef. Ook hier stonden een man en vrouw aan de deur die aangaven de woning op te willen meten. De man hield de bewoonster aan de praat, terwijl de vrouw haar huis doorzocht. Toen de bewoonster dit in de gaten kreeg riep, zij dat ze weg moesten, waarna ook hier de onbekenden zonder buit de woning verlieten.

De politie adviseert bewoners geen onbekenden in de woning te laten. Onbekenden die zich uitgeven dat zij namens een bedrijf komen, kan altijd om een legitimatie worden gevraagd.