Politie Groningen

Persberichten donderdag 30 september 2004

provincie Groningen 30-09-2004 -

Groningen: man (38) aangehouden voor onzedelijk gedrag
Twee getuigen schoten woensdagavond een 24-jarige fietsster op de Turfsingel te hulp toen ze zagen dat de vrouw belaagd werd door een 38-jarige man uit Groningen. De man bleek de vrouw onzedelijk betast te hebben. Hij werd door de politie aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: verkeerscontroles
Op het Damsterdiep werd woensdagavond een fietsverlichtingscontrole houden. In totaal kregen 42 fietsers een bekeuring voor het niet voeren van verlichting. Op onder andere de Paterswoldseweg en de Helperzoom werden ook controles gehouden. In het zuiden van de stad werden bekeuringen uitgedeeld voor; rood licht (6), spoorwegovergang (2) en fietsverlichting (21). Een vrachtwagen van een bedrijf uit Sappemeer werd woensdagmiddag op de Beneluxweg staande gehouden voor een weging van de lading. De combinatie bleek 12.320 kg te zwaar (bijna 25 procent) beladen met bermgras. De chauffeur kreeg een proces-verbaal en moest de ruim 12 ton lossen voordat hij verder mocht. Op de Europaweg werd woensdagochtend een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 1168 passerende voertuigen overschreden 104 de limiet van 50 km per uur. Hoogst gemeten snelehid 99 km per uur.

Groningen: gestolen brommer
Bij een controle in de Hoekstraat bleek woensdagnacht een 37-jarige man uit Groningen op een gestolen brommer te rijden. De man werd staande gehouden omdat hij met hoge snelheid zonder helm door de straat reed. De brommer bleek niet voorzien van een
verzekeringsplaatje en als gestolen te boek te staan. Voor nader verhoor en onderzoek werd de verdachte aangehouden en naar het bureau gebracht.