Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 30 september 2004

(

Leiden - Politie controleert verkeer
Op dinsdag 28 september hield de politie in Leiden - Noord twee verkeerscontroles. Elf bromfietsers kregen een bekeuring voor het niet in orde hebben van hun bromfiets, zoals gebreken aan de remmen en een te hoge constructiesnelheid. Ook werden vier bromfietsen inbeslaggenomen omdat ze niet verzekerd bleken te zijn. Op de Willem de Zwijgerlaan kregen 10 automobilisten een bekeuring voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/h.

Leiderdorp - Politie treedt op tegen parkeeroverlast
Met gerichte controles treedt de politie op tegen de parkeeroverlast in de Kerkwijk, Resedastraat, Koningstraat, Doeslaan en Hoofdstraat. Vanaf 4 oktober zal de politie scherp letten op het parkeergedrag binnen dat gebied en zonodig bekeuren. De politie treedt harder op na klachten over het parkeergedrag van buurtbewoners en van hulpverleningsdiensten zoals brandweer en politie. Geparkeerd wordt op de hoeken van de straten, in bochten en op trottoirs. Niet alleen invaliden en voetgangers ondervinden hier hinder van, ook levert dit gedrag gevaarlijke situaties op voor spelende kinderen. Hulpverleningsdiensten hebben moeite om snel bij een brand, ongeval of anders te moeten komen, zo bleek na een testrit van de brandweer. In 2003 trad de politie ook al op tegen dit gedrag. Er werden 30 bekeuringen geschreven. De situatie is daarna echter niet verbeterd, reden voor de politie om vanaf volgende week een nieuwe poging te doen om het parkeergedrag te verbeteren.


Reeuwijk Poging beroving met geweld

Een 25-jarige fietster uit Reeuwijk is op dinsdag 28 september van haar schoudertas beroofd. De vrouw fietste omstreeks 23.15 uur over de Bodegraafsestraatweg in de richting van de Goudse Houtsingel. Net voor deze kruising voelde ze een duw en klap in de rug. De vrouw keek om en zag een man die haar bij de jas pakte en van de fiets trok. De vrouw kwam hierdoor op het wegdek ten val. De man probeerde hierna de tas van de vrouw weg te trekken maar dat mislukte toen de vrouw naar de man trapte. Na een worsteling wist de vrouw uiteindelijk te ontkomen. De vrouw rende naar een auto die voor de verkeerslichten stond. De vrouw liep een pijnlijk lichaam en een dikke lip op. De man liep over het parkeerterrein voor winkel 'Menke'. Het betreft een man van ongeveer 25 jaar, noord-afrikaans uiterlijk, kort halflang zwart haar met kleine pijpenkrullen. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.


Bodegraven Automobilist rijdt door na aanrijding

Een nog onbekende bestuurder van een lichtkleurige Volvo Station is op woensdag 29 september doorgereden na een aanrijding met een 52-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. De Alphenaar reed omstreeks 23.00 uur op de meest linkerrijstrook van de Rijksweg A12 in de richting van Gouda. De Alphenaar schrok van de van achter komende hard rijdende automobilist. De Alphenaar stuurde iets naar rechts waarna de Volvo de linkerzijkant van de auto schampte. De Alphenaar raakte de controle over de auto kwijt en reed tegen de vangrail van de middenberm. De auto kwam uiteindelijk dwars op de middelste rijstrook tot stilstand. De Alphenaar werd door de brandweer uit voorzorg uit de auto geknipt. De bestuurder van de Volvo is doorgereden. De politie heeft inmiddels twee deurstrips van de Volvo teruggevonden en stelt een onderzoek in naar de bestuurder.


Nieuwerkerk a/d IJssel - Politie houdt dronken vrouw aan
De politie hield op maandag 27 september rond 14.00 uur op de Reigerhof nabij een supermarkt een 51-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan als verdachte van openbare dronkenschap en dierenkwelling. Omstanders hadden de politie gewaarschuwd dat de dronken vrouw haar twee honden met haar vuisten bewerkte, ze sloeg, hard trok en sjorde. De politie nam de vrouw mee. De twee honden zijn met een dierenambulance naar een asiel in Gouda gebracht.

Schoonhoven/Krimpenerwaard - Fietsenkijkdag
Op zaterdag 16 oktober kunnen fietseigenaren uit de Krimpenerwaard die hun trotse bezit zijn kwijtgeraakt tussen 10.00 en 12.00 uur terecht op het politiebureau in Schoonhoven aan de G.J. van Heuven Goedhartweg om te kijken of hun eigendom tussen de gevonden fietsen staat.


-------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------------------

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --