Heuvelrug, 10.05 uur

Utrecht 30-09-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug.

Teveel op

RENSWOUDE In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 september werd een automobiliste aangehouden omdat zij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 02.00 uur controleerden politiemensen op de Emminkhuizerlaan een 37-jarige automobiliste uit Veenendaal. Uit de blaastest bleek dat zij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken en zij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 425 ug/l, bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van drie uur.

Verkeerscontrole

COTHEN De politie heeft op woensdag 29 september van 14.00 uur tot 16.30 uur een verkeerscontrole op de provinciale weg de Van Lynden van Sandenburgweg gehouden.

Zestig voertuigen werden aan een controle onderworpen. Daarbij werden 26 bekeuringen uitgeschreven: negentien voor het niet tonen van het rijbewijs en/of kentekenbewijs, zes voor het niet dragen van de autogordel en één voor een vervallen APK.

Fietser gewond

VEENENDAAL Op woensdag 29 september raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een snorfietser.

Rond 16.10 uur fietste een 58-jarige man uit Rhenen over het fietspad van de Wageningselaan. Op de t-kruising met de Electronenstraat sloeg hij rechtsaf, maar werd op dat moment rechts ingehaald door een 36-jarige snorfietsster uit Rhenen, met een aanrijding tot gevolg.

De snorfietsster liep diverse schaafwonden en letsel aan hoor hoofd op. Zij werd per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede gebracht.