Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn

Nadere informatie:
Bureau Persvoorlichting
Anton de Ronde
055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

30 september 2004

Agent met olifantengeheugen

Hij moet een olifantengeheugen hebben deze Apeldoornse agent. Wat gebeurde er ? Woensdagochtend herkende hij op de Nieuwstraat een man, die 1 oe jaar geleden tijdens een verkeerscontrole een vals rijbewijs bleek te hebben getoond toen de agent hem bekeurde. Degene wiens naam op het rijbewijs stond kon destijds aantonen, dat hij niet in Apeldoorn was geweest. Hij bleek al meer bekeuringen thuis te hebben gehad, die hij niet had gepleegd. De 22-jarige man uit Gilze kwam uit een uitzendbureau toen hij de agent tegen het lijf liep. Ook nu bleek hij een kennelijk vervalst legitimatiebewijs met weer een andere naam bij zich te hebben. De agent hield de man aan en hij is voor onderzoek ingesloten.

Waarschuwing tegen oplichters

Je auto via internet aan iemand verkopen kan je veel geld kosten, als het niet op de juiste manier gaat. Gelukkig rook een Apeldoorner in dit geval nattigheid toen hem werd voorgesteld, dat hij een cheque met een hoger bedrag voor zijn te koop staande auto toegestuurd zou krijgen. Het teveel te ontvangen geld moest terug storten op een andere rekening en vervolgens zou de koper de auto komen ophalen. Bij controle bij z'n bank bleek de cheque niet in orde te zijn. De man was z'n geld kwijt geweest en de politie is ervan overtuigd, dat er nooit iemand was gekomen om de auto op te halen !

Winkeldief valt door de man

Een oplettende beveiligingsmedewerker heeft woensdagmiddag het gedrag van een 26-jarige man uit Harlingen doorzien. De man bleek met een geprepareerde tas aan het winkelen te zijn in de Hoofdstraat, maar had kennelijk zijn slag nog niet geslagen. De beveiligingsmedewerker informeerde het winkelpersoneel en de politie. Deze hield de man aan en op het politiebureau bekende de man zijn "activiteiten". Hij is voorlopig ingesloten voor onderzoek.

Rijden onder invloed + aanrijding

De politie heeft woensdagavond tijdens de regulier surveillance op diverse plaatsen in Apeldoorn in totaal 40 bestuurder gecontroleerd op het rijden onder invloed. Gelukkig bleek niemand in overtreding. Tijdens de nachtelijke uren werden wèl twee overtreders aangehouden. Donderdag rond 01.05 uur viel het rijgedrag van een 23-jarige Apeldoorner op en hij bleek te hebben gedronken. Na de ademanalyse, die op het politiebureau 1.1 promille aangaf kon hij met een boete en een rijverbod het politiebureau verlaten.
Even na 05.00 uur bleek een 34-jarige automobilist uit Barneveld op de Europaweg tegen een lichtmast en wegbebakening te zijn gereden. De bestuurder verklaarde door slaap te zijn overmand, maar alcoholgebruik kan ook van invloed zijn geweest. Bij de ademanalyse blies hij 1.1 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn auto raakte dusdanig beschadigd dat deze moest worden weggesleept.

Diefstal auto

Een 22-jarige Apeldoorner is na een insluiping in zijn woning zijn auto kwijtgeraakt. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag toen hij z'n jas in het voorportaal van z'n woning aan de Graf van Lijndenlaan had hangen en de deur niet op slot had. Een insluiper heeft z'n paspoort, portemonnee met rijbewijs en autosleutels gepakt en is er vervolgens met de witte Renault 19, gekentekend DF-BX-59 van de benadeelde vandoor gegaan.

Diefstal quads

Vanuit een onafgesloten schuur aan de Lage Bergweg in Beekbergen werden in de nacht van zondag op maandag twee quads merk Yamaha weggenomen. De zwart/witte voertuigjes moeten met een busje of klein vrachtautootje zijn meegenomen. De eigenaar deed woensdag aangifte bij de politie.

Vreemdelingentoezicht

Tijdens een controle in diverse horecazaken in Apeldoorn werden woensdagavond 4 mannen en één vrouw aangetroffen die illegaal in Nederland verblijven. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en in vreemdelingenbewaring gesteld. De controles worden uitgevoerd om oneigenlijke arbeid tegen te gaan.

Einde berichten

---- --