Ingezonden persbericht

ProClarity Analytics Platform 6 bepaalt de nieuwe standaard voor business intelligence

Eén oplossing voor razendsnelle combinatie van historische analyses, real-time rapportage, modelling, planning en samenwerking

's-Hertogenbosch, 30 september 2004 - ProClarity, leverancier van analytische software-oplossingen voor beslissingsondersteuning in bedrijven, introduceert versie 6 van de ProClarity® Analytics Platform business intelligence-software. De nieuwe versie stelt bedrijven in staat sneller analytische applicaties te bouwen en medewerkers waardevolle bedrijfsinformatie te bieden. ProClarity 6 is een hoogwaardig analytisch platform dat IT-productiviteit en -prestaties verbetert en alle tools bevat voor pro-actief businessmanagement.

Essentieel en toonaangevend voor business intelligence-software in de nieuwe versie is de uitbreiding met real-time analyseopties van ProClarity Live Server. Deze middle-tier server biedt 'live'-koppelingen met een veelheid aan databronnen. ProClarity Live Server biedt dataconsistentie en veiligheid via centraal beheer van alle informatiebronnen. Door lezen en schrijven mogelijk te maken naar databronnen in de bekende Excel-omgeving, verbetert de Live Server effectieve teamplanning en zorgt deze voor snelle updates van bedrijfskritische informatie.

De nieuwe mogelijkheden van ProClarity 6 bieden organisaties een compleet beeld van historische bedrijfsgegevens tegelijk met het inzicht in de actuele informatie. Hiermee worden planningprocessen effectiever en verloopt besluitvorming sneller. Dit leidt tot groter zakelijk succes.

ProClarity 6 komt in november 2004 op de markt en bevat de volgende nieuwe producten en verbeteringen.
o Toevoeging van ProClarity Live Server. Dit biedt real-time analysemogelijkheden voor een sneller besluitvormingsproces en effectieve planning.
o Koppeling met uiteenlopende databronnen zonder dat data verplaatst of fysiek geïntegreerd hoeft te worden. Dit versnelt de bouw van gebruikersvriendelijke analytische applicaties.
o Gebruik van Microsoft Excel als primaire interface verbetert de bekende spreadsheet-functionaliteit, vergroot de productiviteit van en versnelt acceptatie door gebruikers.
o Nieuwe Key Performance Indicators (KPI's) met variabelen als doelstelling, status en trends. Deze maken anlyse van historische data aanzienlijk eenvoudiger met ProClarity Analytics Server.
o Nieuwe grafische indicatoren, zoals stoplichten, meters en pijlen, vergemakkelijken snelle monitoring van KPI's en bedrijfsrapportages vanuit alle ProClarity clients.
o Nieuwe ProClarity Performance Map-visualisatie op basis van heatmapping-technologie helpt gebruikers bij het afstemmen van data door elementen als maat, ruimte en kleur te combineren. Dit biedt een complete 'kaart' van een organisatie.
o Toevoeging van nieuwe functies in ProClarity for Reporting Services met automatische aanmaak van bedrijfsgrafieken en een 'Export to RDL' add-in voor ProClarity Professional.
o Uitgebreide ondersteuning voor Microsoft SQl Server 2005 Bèta 2.

"We willen bedrijven voorzien van tools die ze helpen succesvoller te worden", zegt Bill Baker, General Manager SQL Server Business Intelligence bij Microsoft Corp. "ProClarity Analytics Platform 6 helpt gebruikers sneller grote hoeveelheden data te doorgronden en zo tactische en beter gefundeerde beslissingen te nemen. ProClarity biedt SQL Server-gebruikers één van de meest effectieve business intelligence-oplossingen die momenteel beschikbaar zijn."

"De verbeteringen in ProClarity 6 sluiten naadloos aan op de eisen die klanten stellen aan de huidige analytische applicaties. Snelle beschikbaarheid van oplossingen, sneller inzicht in complexe informatie en Total Cost of Ownership zijn de belangrijkste prioriteiten van bedrijven", zegt Bob Lokken, President en CEO van ProClarity. "ProClarity 6 stelt organisaties in staat hun toekomstplannen effectief te bepalen op basis van vergelijkende analyses van real-time informatie in relatie tot historische data. En dit alles tegen een zeer redelijke prijs. We verwachten dat de nieuwe functionaliteit in ProClarity 6 veel impact zal hebben op de business intelligence-markt. Geen enkele andere applicatie biedt zo'n complete analytische oplossing."

Kijk voor een demonstratie van ProClarity 6 op: www.proclarity.com/demo.

###

Over ProClarity Corporation
ProClarity levert analytische softwareoplossingen die de snelheid vergroten waarmee bedrijven gefundeerde beslissingen nemen en op basis daarvan de bedrijfsprestaties verbeteren. ProClarity levert vanaf 1995 innovatieve analyseoplossingen aan Global 3000-bedrijven. ProClarity verzekert ze van een maximale ROI op technologie-investeringen en van oplossingen op maat voor bedrijfs- en beslissingsprocessen. Het hoofdkantoor van ProClarity staat in Boise, Idaho (VS), en het bedrijf heeft regionale verkoop- en servicekantoren in Europa en Azië. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. ProClarity ondersteunt momenteel ruim 1.700 klanten wereldwijd. De analyseoplossingen van ProClarity helpen bedrijven als ABN AMRO, AT&T, GE Capital, Reuters, Reckitt Benckiser, Kerry Foods, Siemens, Scottish & NewCastle Retail en Telewest bij het meten, voorspellen en optimaliseren van hun bedrijfsprestaties door het faciliteren van betere samenwerking en accurater beslissingen.

Ingezonden persbericht