---

Nieuwsberichten
---

Foto: Van links naar rechts: Mark Huizinga, Dennis Meijer, Alexander Moonen, Daniëlle Vriezema en Hüsnü Kocabas (Ellen Kurvers, CAVDKM)

Mark Huizinga pakt overwinning in NMK Judo

30-9-2004 11:11:00

Op de Nationale Politie Academie in Apeldoorn heeft luchtmachtkapitein Mark Huizinga woensdag (29 september) de Nationale Militaire Judotitel gepakt in de klasse tot 90 kg. Hij bleef in zijn zes partijen ongeslagen. In het kampioenschap "alle categorieën versloeg hij in de finale met moeite Alexander Moonen met een yuko. De wachtmeester van de Koninklijke Marechaussee, optredend in de klasse boven 100 kg, is sterk aan het terugkomen na een schouderoperatie eerder dit jaar. Soepel judoënd maakte hij het Huizinga erg lastig.

Ook de andere twee judoka's van de Defensie Topsport Selectie, luitenant-ter-zee der 3de klasse Dennis Meijer en eerste luitenant Daniëlle Vriezema (landmacht) voldeden aan de verwachtingen en werden kampioen in hun klasse.

Bokser Hüsnü Kocabas was toeschouwer bij de wedstrijden van zijn collega's en reikte enkele prijzen uit. De wachtmeester van de Koninklijke Marechaussee won afgelopen maandag nog zijn partij tijdens de Bep van Klaveren Memorial in Rotterdam.

Nieuws Nieuwsberichten