DOMENICA BV

DOMENICA: verzelfstandiging biedt ruimte voor groei

Verzelfstandiging Domenica biedt ruimte voor verdere groei

UTRECHT, 30 SEPTEMBER 2004 - Detacheerder Domenica is verzelfstandigd. Middels een management-buy out is met terugwerkende kracht per 1 juli jongstleden door de huidige directie alle aandelen overgenomen van Ernst & Young.

Domenica BV is gespecialiseerd in detachering van actuarieel personeel, interim-management, projectuitvoering en opleidingsactiviteiten. De belangrijkste opdrachtgevers van Domenica zijn verzekeraars, pensioenfondsen en administratiekantoren.

Domenica wordt door deze verzelfstandiging onafhankelijk van Ernst & Young en kan voortaan zonder beperkingen haar volledige dienstverlening aanbieden aan haar cliënten. Als onderdeel van Ernst & Young was dit bij ondernemingen, waarvoor Ernst & Young ook controlerend accountant is, gebonden aan stringente regels.

Domenica werd opgericht in 1991 en was op dat moment de eerste detacheerder van actuariële medewerkers. Inmiddels is de onderneming gegroeid naar 75 medewerkers en is daarmee marktleider in dit marktsegment. De nieuwe aandeelhouders, Angela Pulles en René Vogel, waren beiden al geruime tijd lid van de directie van Domenica. Zij blijven als directeur werkzaam. Domenica is een landelijk opererende organisatie, het hoofdkantoor is gevestigd in Maarssen.

Vogel: 'De klant verwacht van Domenica meer dan alleen het leveren van 'rekenaars'. Centraal in de missie van Domenica staat dan ook dat wij via een tijdelijke inzet zorgen voor een structurele oplossing. Als specialist in detachering weten we als geen ander dat dit meer inhoudt dan mensen naar een klant sturen. Intensieve begeleiding van de medewerkers en intensief contact met de opdrachtgever tijdens de uitvoering van de opdracht, zijn onmisbaar. En we werken altijd projectmatig naar een opleverdatum toe.'

Vogel ziet de toekomst van het bedrijf met veel vertrouwen tegemoet. 'Domenica is de enige detacheerder in de markt die zich is blijven focussen op detacheren van actuariële specialisten. Wij hebben er bewust voor gekozen geen werkzaamheden uit te voeren die conflicterend zijn met detachering, zoals werving en selectie.'

De actuariële medewerkers, specialisten en consultants van Domenica zijn gewend om zich steeds snel in te werken en aan te passen aan een specifieke bedrijfscultuur. Zij worden in hun werk ondersteund door project managers, een quality manager en de directie.

Noot aan de redactie,