XS4ALL


XS4ALL STEUNT WEBRADIO FUNX

30 September 2004

XS4ALL heeft een streaming-overeenkomst gesloten met FunX, een radiostation van en voor jongeren in de randstad. Sinds 2003 is FunX te beluisteren via internet en lokale etherfrequenties in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Nu het populaire station steeds bekender wordt, groeit het aantal online luisteraars. XS4ALL stelt daarom servers, bandbreedte en kennis beschikbaar waardoor de programmas van FunX beluisterd kunnen worden door de groeiende schare online luisteraars in de randstad en -steeds vaker- daarbuiten.

Radiostation FunX brengt bekende en onbekende muziek uit verschillende werelddelen ten gehore en betrekt jongeren actief bij de programmering. De muziek is net zo divers als de bevolking in de grote steden. Door het gevarieerde aanbod van artiesten, bijvoorbeeld van de laatste Nederlandse rappers tot Arabische en Hindi pop-muziek, komen veel jongeren in aanraking met elkaars muziek én cultuur.Via de website http://www.funx.nl geven zij hun favoriete muziek op en bepalen zij de volgorde van de wekelijkse hitlijst.Het station heeft daardoor een bruisende muziek-mix tussen latin, turkpop, r&b, mixpop, reggae, african, 2step, arab en hiphop.

Onder het motto 'Welkom bij jezelf' hebben luisteraars bij FunX een actieve inbreng in de programma's. FunX-verslaggevers gaan dagelijks de straat op om de mening van jongeren over uiteenlopende onderwerpen te polsen. Jongeren kunnen daar verder over discussiëren in de talkshows van FunX. Ook op het webforum wisselen de luisteraars met elkaar van gedachten over allerlei onderwerpen. Zo draagt FunX bij aan de culturele identificatie van de stadsjongeren.

Door de voorzieningen die XS4ALL beschikbaar stelt, is FunX niet langer voorbehouden aan jongeren in de Randstad maar is het station nu overal ter wereld in top-kwaliteit te beluisteren. Het publieke jongerendebat dat FunX via de ether in de Randstad voerde, kan zich nu online uitbreiden naar de rest van Nederland. Zo kunnen voortaan álle jongeren meepraten over relaties, school, werk, seks, geloof of over de koopavond.

Meer informatie en de live stream van FunX vind je via de website http://www.funx.nl