Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Emmen 30-09-2004

Politie houdt drankrijders aan
DE GROEVE De politie heeft woensdagmiddag een 37-jarige inwoner van De Groeve aangehouden, omdat de man met teveel drank op achter het stuur zat. De man reed over de Hunzeweg toen hij werd gecontroleerd. Hij bleek teveel op te hebben en werd aangehouden. De blaastest gaf een promillage van 0.65. De man kreeg een snelrecht transactie.

ELIM Op de Langewijk werd woensdagmiddag een 41-jarige man uit Vriezenveen aangehouden. De politie wilde de man controleren in verband met een diefstal in Elim. Bij die controle bleek dat de man nogal gedronken had. Hij werd aangehouden, maar hiertegen verzette de man zich zo erg, dat de politie pepperspray moest gebruiken om hem in bedwang te kunnen krijgen. Hij blies aan het bureau 1.2 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Motor terug gevonden
ZWARTERMEER Woensdagmiddag werd in ene bosje langs de N37 voorbij Zwartemeer een motor aangetroffen. Bij onderzoek bleek het een Harley Davidson te zijn, die afgelopen weekeinde achter een woning aan De Blokken in Zwartemeer was gestolen. De bedrading bleek te zijn doorverbonden. Op een paar kleine beschadigingen na is de motor heelhuids terug bij de eigenaar.

Vernieler door politie aangehouden
EMMEN Woensdagmiddag heeft de politie een 42-jarige man uit Emmen aangehouden nadat de man vernielingen had gepleegd. In een woning aan de E. van Drielstraat was door de man een lamp stuk geslagen en later ook nog een ruit. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en kreeg pepperspray toegediend om hem in bedwang te krijgen. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Huiselijk geweld
ASSEN In de nacht van woensdag op donderdag is in Assen een 45-jarige man uit die plaats aangehouden ter zake mishandeling. De man had zijn 43-jarige vrouw mishandeld. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling stellen en de man is ingesloten voor verder onderzoek. Het protocol huiselijk geweld zal ook hier toegepast worden.

Auto uitgebrand
HOOGEVEEN Op de Wijsterseweg is woensdagavond een auto in vlammen opgegaan. De 47-jarige eigenaar reed met de auto, toen plotseling de claxon spontaan begon te claxonneren. Toen dit niet ophield, stopte de man en stapte, evenals zijn echtgenote, uit de auto. Direct hierop sloegen de vlammen uit de auto. De brandweer kwam nog wel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Vermoedelijk oorzaak van de brand is kortsluiting.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur.
Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56.