SPECSAVERS

Nederlanders openhartiger over slechte adem dan foute bril

Wat durf je tegen een goede vriend te zeggen?
Nederlanders openhartiger over slechte adem dan foute bril

Vertel je een goede vriend of vriendin als deze een slechte adem heeft? 56% van de mensen zal dat waarschijnlijk wel doen. Minder mensen zullen een vriend vertellen dat ze een eigenlijk aan een nieuwe bril toe zijn: 42%. Deze cijfers blijken uit een onderzoek van Specsavers Opticiens dat is uitgevoerd door TNS NIPO.

Uit het onderzoek blijkt ook dat een onaangename lichaamsgeur en een advies de kapper weer eens te bezoeken nog eerder aan een vriend zouden worden verteld (beiden door 55% van de mensen) dan het advies eens een nieuwe bril aan te schaffen. Mannen en vrouwen zijn vrijwel even openhartig tegen vrienden over slechte adem en onaangename lichaamsgeur. De 'foute bril' wordt aanzienlijk makkelijker aangestipt door vrouwen (47%) dan door mannen (37%). Bij het advies een kapper te bezoeken zijn die verschillen er ook maar wel iets minder pregnant (vrouwen 58%, mannen 51%).

Over Specsavers Opticiens
Specsavers Opticiens is de snelst groeiende groep van opticiens in ons land en heeft internationaal meer dan 650 winkels, waarvan op dit moment 64 winkels in Nederland. De winkels worden geëxploiteerd op 50:50 joint-venture basis onder leiding van een lokale partner/directeur. Specsavers Opticiens is van mening dat Nederlanders al jaren veel teveel betalen voor een scherpe blik. Met deze filosofie startte het bedrijf in 1997 ook in Nederland. De monturen en glazen komen van gerenommeerde leveranciers en voldoen allemaal aan de Europese CE-kwaliteitseisen. Met de verkoop van bijna zes miljoen brillen per jaar is Specsavers Opticiens in staat brillen te leveren met een hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. Duidelijke prijzen en overzichtelijke collectie Specsavers biedt een brede collectie trendy monturen in vaste prijscategorieën (al vanaf 39 euro), inclusief gratis standaard enkelvoudige glazen. De prijzen van eventuele extra's, zoals varifocale glazen zijn duidelijk zichtbaar in de winkel. Met deze helderheid in prijzen en de standaard gratis enkelvoudige glazen is Specsavers Opticiens uniek in Nederland.

Noot voor de redactie,