Ingezonden persbericht

SMART Board(tm) interactief whiteboard 4000i met Touch System

High-end presentatieoplossing voor boardrooms, controlecentra en beurzen

Zaltbommel, 30 september 2004 - SMART Technologies, Inc. introduceert het Rear Projection SMART Board(tm) 4000i. Dit aanraakgevoelige interactieve whiteboard met geïntegreerde projector maakt nieuwe manieren van presenteren mogelijk door de combinatie van alle mogelijke computerapplicaties met whiteboard-, video- en audiofunctionaliteit. De gebruiker kan met de vinger de muisfunctie overnemen, applicaties bedienen, aantekeningen maken en deze bewerken. Het scherm biedt een kristalheldere weergave en is uitermate geschikt voor gebruik in onder andere boardrooms, simulatie- en controleomgevingen, conferentiecentra en op beurzen. De SMART Board 4000i is een opvallend en gebruiksvriendelijk alternatief voor tal van traditionele presentatiemiddelen als reguliere whiteboards, flip-overs, pc's, projectoren en AV-middelen.

De interactieve whiteboards van SMART Technologies Inc. zijn eenvoudig aan te sluiten op een pc of laptop, waarna alle denkbare computerapplicaties eenvoudig op het scherm zijn op te roepen en te gebruiken. Naast het bedienen van de applicaties is het mogelijk met de bijbehorende pen of zelfs de vinger over het beeld te schrijven, tekst en beelden te omcirkelen of te accentueren. De SMART Board software maakt ook gebruik van handschriftherkenning, zodat de geschreven tekst in elk gewenst lettertype omgezet kan worden. SMART Board interactieve whiteboards ondersteunen presentaties, vergaderingen, trainingen, onderwijs en andere toepassingen waarbij audiovisuele middelen worden gebruikt. SMART Board interactieve whiteboards worden geleverd in vier varianten: Rear Projection, Front Projection, Sympodium en Overlay voor Flat-panel Display. Bij de meeste modellen van de eerste variant is het whiteboard al voorzien van een geïntegreerde projector, terwijl de gebruiker bij de Front Projection- en Sympodium-versies ook een projector moet aansluiten. Bij de Overlay-versie wordt het SMART Board interactief whiteboard over een plasmascherm of LCD-display gemonteerd.

"De SMART Board 4000i maakt het presenteren, bespreken en bewerken van informatie uit gespecialiseerde, informatierijke softwareapplicaties in groepssituaties mogelijk", zegt Nancy Knowlton, President en co-CEO van SMART Technologies Inc. "De 4000i combineert het nieuwste in interactieve functionaliteit met een krachtige beeldkwaliteit. Daarmee is dit dé oplossing voor managers, technici, wetenschappers, onderzoekers en anderen die samenwerken aan zeer gedetailleerde digitale informatie."

Kenmerken van SMART Board 4000i
* Geïntegreerde projector: resolutie van 1400 x 1050 en een contrastratio van 1100:1.

* Geïntegreerde projector: lichtopbrengst van 2500 ansi lumen, hierdoor worden aanpassingen aan het licht in de ruimte overbodig.

* Touch System: door SMART ontwikkelde Digital Vision Touch-technologie (DViT). Digitale camera's in de hoeken van het scherm in combinatie met de SMART Board software registreren de plek waarop het scherm wordt aangeraakt. Gebruikers nemen met hun vinger de muisfunctie over.

* SMART Pen Tray: optische sensoren schakelen de schrijf- of wismodus in als een pen of wisser uit de Pen Tray wordt opgetild. Met de toetsen op de Pen Tray wordt het toetsenbord en/of de rechtermuisfunctie geactiveerd.

* SMART Board software: gebruikers kunnen over elke applicatie op het scherm schrijven, zaken markeren en alles in één enkel bestand opslaan. SMART Recorder bewaart audio en data, terwijl gebruikers met SMART Video Player over stilstaande of bewegende videobeelden kunnen schrijven.

* Audio System: stereospeakers en volumecontrole aan de voorkant van het SMART Board interactief whiteboard.

* Laptopondersteuning: alle benodigde kabels voor het aansluiten van een laptop.

* X-Port 20 Switch: mogelijkheden om te schakelen tussen serieel, audio en video.

* Connection Panel: aansluitmogelijkheden voor randapparatuur, waaronder een tweede pc of laptop, extern audiosysteem, netwerk of printer.

* Draadloos toetsenbord: een draadloos toetsenbord compatible met Windows wordt meegeleverd.

SMART Technologies Inc.
SMART Technologies Inc. is de producent van de SMART producten en is zowel industrieel pionier als marktleider in een variëteit van inventieve presentatiemiddelen. Bedrijven als Texas Instruments, BMW, Boeing, Ford en NASA gebruiken naar volle tevredenheid de SMART technologie. Als ISO 9001-gecertificeerde organisatie met meer dan 500 medewerkers werkt SMART Technologies Inc. in een alliantie met computer gigant Intel Corporation aan het verder uitbreiden van de mogelijkheden en het creëren van nieuwe revolutionaire ontwikkelingen. DDS Nederland bv importeert en levert SMART producten binnen de Benelux via een netwerk van onafhankelijke resellers.

# # #

Voor meer informatie of digitaal fotomateriaal:
Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gwen Quant
Telefoon: 030 - 656 50 70
E-mail: gwen@lvtpr.nl

DDS Nederland bv
Ingeborg de Vries
Telefoon: 0418 - 51 70 65
E-mail: idevries@smartboard.nl