Ministerie van Economische Zaken


http://www.minez.nl

MINEZ: Van Gennip: vergunningenprocedures moeten eenvoudiger

Ministerie van Economische Zaken
Persbericht
Datum: 30-09-2004

Van Gennip: vergunningenprocedures moeten eenvoudiger

Staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken vindt dat ondernemers niet onnodig beknot moeten worden door lastige vergunningsprocedures. Ondernemers zijn nu te veel tijd kwijt met het doorlopen van een vergunningenprocedure met alle kosten van dien. Dit kunnen we ons niet langer veroorloven, aldus de staatssecretaris. Daarom heeft de staatssecretaris eerder dit jaar een werkgroep opgericht: de Taskforce Vereenvoudig Vergunningen. De Taskforce heeft als doel de administratieve lasten, doorlooptijden en het gebrek aan samenhang in vergunningen terug te brengen. De heer Arie Kraaijeveld is vandaag geïnstalleerd als onafhankelijke voorzitter van de werkgroep.

De Taskforce zal op basis van analyse met concrete voorstellen komen voor een verbeterde vergunningprocedure. Rond april 2005 zal de werkgroep deze voorstellen presenteren. In de Taskforce zitten vertegenwoordigers van VNO-NCW, MKB-Nederland, de Vereniging Nederlandse Gemeenten, het Interprovinciaal Overleg en negen departementen (BZK, EZ, FIN, JUS, LNV, SZW, V&W, VROM, VWS).

Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800 - 6463951, e-mail: ezinfo@postbus51.nl. Voor journalisten: mw M. de Haan, persvoorlichter, telefoon (070) 379 61 17, e-mail: M.deHaan@minez.nl

30 sep 04 12:10