Ingezonden persbericht


Leven met passie

Alkmaar, 18 augustus 2004 -- De Grote Kerk in Alkmaar vormt op donderdag 30 september het verzamelpunt voor mensen die met passie willen leven. Tijdens het door BeemsterKaas georganiseerde evenement 'Nacht van de Passie' ontmoeten de bezoekers bevlogen musici, koks, wijnkenners, enz. Allemaal mensen die met hart en ziel opgaan in hun vak en anderen willen laten meegenieten van hun passie.

Het programma vermeldt onder meer een meeslepend tangoconcert van Carel Kraayenhof y su Sexteto Canyengue, vrolijke feel-good music van Lucky Fella (een nieuw project van Ten Sharp-zanger Marcel Kapteijn), een swingende Zuidamerikaanse finale met de 22 koppen tellende Cubop City Big Band en een vurige presentatie door Angela Groothuizen. In de pauzes zijn er optredens van minder bekende, maar net zo gepassioneerde artiesten én proeverijen van met passie bereid eten en drinken.

Carel Kraayenhof maakt bovendien de winnaar bekend van de landelijke 'passie-'wedstrijd waarin consumenten is gevraagd om hun passie, hartstocht of drijfveer te omschrijven in een gedicht of verhaal. De winnaar ontvangt een avontuurlijke reis naar het Riddu Riddu Festival in Lapland.

Kaarten voor de Nacht van de Passie kosten 35 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via www.nachtvandepassie.nl

Artiesteninformatie:

Carel Kraayenhof
Bandoneonist Carel Kraayenhof is hét tangofenomeen in Nederland sinds het huwelijk van Prins Willem-Alexander en prinses Màxima. Volgens Kraayenhof is de veelzijdige Argentijnse tango met haar ruige composities maar ook romantische melodielijnen de muziek van 'het volk'. De tango's die hij met zijn Sexteto Canyengue uitvoert zijn een wonderbaarlijke mengelmoes van volksmelodieën van Italiaanse, Spaanse, Franse, Poolse, Russische en Duitse emigranten. Met een stevige dosis Chopin, Bach en Gershwin erdoorheen geweven en dan ook nog een vleugje Afrikaanse ritmes?

Lucky Fella
Als zanger van Ten Sharp bestormde Marcel Kapteijn wereldwijd de hitlijsten met 'You' (were always on my mind?) De herkenbare Ten Sharp-sound is een fenomeen, maar in Alkmaar laat Marcel een andere kant van zichzelf horen. Hij ontdekte de big band muziek uit de jaren '50, raakte eraan verslingerd en geeft er nu zijn eigen kleur aan. Tijdens de Nacht van de Passie treedt Marcel voor de tweede keer op als Lucky Fella. Begeleid door een orkest zingt hij vol hartstocht nieuwe nummers geschreven in de stijl van de jaren '50. Binnenkort verschijnt de eerste CD van Lucky Fella, uitgegeven in eigen beheer en bewust niet grootschalig gelanceerd via een platenmaatschappij. Marcel wil namelijk eens kijken wat er spontaan kan gebeuren?

Cubop City Big Band
Swingende latin jazz van een 22-koppige big band onder de bezielende leiding van slagwerker Lucas van Merwijk. Met het album 'More and More' stond de Cubop City Big Band in de Album Top 5 van San Francisco en New York. De band is een graag geziene gast over de hele wereld en werkte onder meer samen met Gloria Estefan en Phil Collins. Nu te zien in Alkmaar, als Grande Finale van de Nacht van de Passie.

Angela Groothuizen
Zangeres en tv-persoonlijkheid Angela Groothuizen presenteert de Nacht van de Passie

Voor meer informatie en foto's:
Kijk op www.nachtvandepassie.nl of neem contact op met: BeemsterKaas
Tara van Oyen
t.vanoyen@cono.nl
0299 - 68 92 00