Erasmus Universiteit Rotterdam



RSM bereidt Controllers en Accountants voor op verplichte Impairmenttest

De financiële wereld is continu in beweging. Ook het Nederlandse bedrijfsleven ondervindt hiervan in de dagelijkse praktijk de gevolgen. Zo verplicht (vanaf 2005) de toepassing van de International Financial Reporting Standards (IFRS) voor beursgenoteerde EU- bedrijven de besturen tot een jaarlijkse impairmenttest op geactiveerde goodwill (International Accounting Standard 36 Impairment of Assets). Ondernemingen dienen op de balansdatum te beoordelen of sprake is van een indicatie dat de vaste activa aan bijzondere waardeverminderingen onderhevig zijn. Controlerend accountants mogen een impairmenttest, vanwege het risico van zelftoetsing, niet uitvoeren op grond van de 'Nadere voorschriften inzake de onafhankelijkheid van de accountant' (NIVRA/NovAA). CFO's zijn verantwoordelijk voor de impairmenttest en zullen deze zelf uitvoeren of laten uitvoeren door een andere partij dan hun vertrouwde accountant.

In beide gevallen is kennis met betrekking tot de impairmenttest noodzakelijk. RSM heeft daarom, in samenwerking met Talanton Corporate Finance B.V., een workshop Impairment & Waardebepaling ontwikkeld die controllers, accountants, analisten en CFO's in korte tijd geheel op de hoogte brengt van alle aspecten rondom impairment. De workshop biedt een gedegen voorbereiding op de verplichte impairmenttest bij de invoering van IFRS in 2005.

De workshop Impairment en Waardebepaling vindt plaats op 30 September 2004 en 14 Oktober 2004.

Rotterdam School of Management (RSM), de business school van de Erasmus Universiteit, is een internationaal topinstituut op het gebied van managementonderwijs en -onderzoek. De school behoort tot de internationale top van de business schools en is vermaard vanwege haar internationale uitstraling en vernieuwende programma's.

Meer informatie:
Connie Tai
Marketing & Communications
RSM Foundation
Rotterdam School of Management
Erasmus Universiteit Rotterdam
Telefoon: 010-408-1927
Mobile: 06-5518-5468
E-mail: ctai@rsm.nl
Web site: http://www.rsm.nl/impairment

24 aug 04 11:21