Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 9 September 2004

Kitty Courbois genomineerd voor Gouden Beeld

Vandaag is bekend geworden dat Kitty Courbois is genomineerd voor een Gouden Beeld in de categorie 'Beste Actrice'. Deze nominatie is voor haar rol in de telefilm 'Deining', geproduceerd door Waterland Film & TV voor RVU. Deze film werd eerder dit jaar uitgezonden in de telefilmreeks.

De Gouden Beelden worden dit jaar op 30 september uitgereikt. Op 5 oktober zal de AVRO het negende Gala van het Gouden Beeld uitzenden op televisie.

'Deining' werd geregisseerd door Nicole van Kilsdonk. De scenaristen Moniek Kramer en Jetske Spanjer hebben in deze komedie de ziekte van Alzheimer centraal gezet. Deze ziekte heeft een zware 'impact' op het leven van degene die de ziekte heeft en de mensen er om heen, maar kan ook leiden tot hilarische situaties. Dit gegeven wordt in de film op realistische wijze neergezet middels de personages Cella Vermeulen (Jacqueline Blom) en haar moeder (Kitty Courbois).

De film Deining zal tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht vertoond worden, op 27 september om 14.00 uur in bioscoop Camera.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wilant Boekelman
De Kempenaerstraat 11 a
1051 CJ Amsrerdam
Tel: 020 - 68 22 164
Fax: 020 - 68 23 061
mail@waterlandfilm.nl
www.waterlandfilm.nl


---- --