Het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie


---

10-09-2004 http://www.eu2004.nl/
Justitie en Binnenlandse Zaken | Persberichten


---


*Programma Informele JBZ Raad

Op 30 september en 1 oktober 2004 wordt in Scheveningen in het Kurhaus de Informele JBZ-Raad gehouden. De Nederlandse JBZ-ministers zijn dan gastheer en gastvrouw van het halfjaarlijkse informele JBZ-overleg. De Raad wordt voorgezeten door de ministers Donner, Verdonk en Remkes. Prominent op de agenda staat de discussie over het meerjarenprogramma voor Justitie en Binnenlandse Zaken. De verschillende thema's van het meerjarenprogramma zoals toegang tot de rechter en bescherming van rechten, terrorismebestrijding, strafrechterlijke samenwerking, een gezamenlijk vreemdelingenbeleid en basisbeginselen voor integratie en doeltreffende rechtspraak en tenuitvoerlegging van beslissingen op het terrein van burgerlijk en handelsrecht, zullen worden besproken. Tijdens de JBZ-Raad op 19 juli is hier eveneens oriënterend over gesproken.

De bijeenkomst start om 9.15 uur met een ministeriële bijeenkomst van de Verenigde Staten en Europese Unie. Tot 10.30 uur spreken de JBZ-ministers met Attorney General Ashcroft over verschillende onderwerpen waaronder en terreurbestrijding, gegevensuitwisseling en strafrechterlijke samenwerking. Deze ontmoeting wordt afgesloten met een persconferentie om 10.30 uur. De informele JBZ-Raad begint om 11.15 uur en zal worden afgesloten met een persconferentie om 17.15 uur. Mogelijk wordt er nog een persbriefing gehouden aan het begin van de middag.


- Scheveningen is de badplaats van Den Haag. De bijeenkomst vindt plaats in het - Kurhaus. Voor informatie over hotelaccommodatie in Den Haag en Scheveningen, zie - www.vvvdenhaag.nl/res/.

Informatie voor de pers
Toegang van de media tot het perscentrum in het Kurhaus is uitsluitend voorbehouden aan geaccrediteerde journalisten. Praktische informatie voor de pers is beschikbaar op deze website. Hier vindt u binnenkort het voorlopige programma, evenals andere informatie voor de pers. Geaccrediteerde journalisten ontvangen hun toegangspas bij aankomst in het perscentrum. Bij accreditatiebalie zal de pas op vertoon van legitimatie worden uitgereikt. Let op: Zonder accreditatie zal geen toegang worden verleend.

Let op: last-minute accreditatie is uitsluitend mogelijk na overlegging van:
1) een geldig paspoort /EU-identiteitskaart

2) een geldige perskaart

3) een originele opdrachtbrief die niet eerder gedateerd mag zijn dan zeven dagen voor de bijeenkomst, ondertekend door de hoofredacteur/producer van de desbetreffende mediaorganisaties en waarop de beroepstatus van de vertegenwoordiger van de media staat vermeld.

Indien een van de documenten ontbreekt wordt de toegang geweigerd.

Internationaal perscentrum
Het internationaal pers centrum is gelegen in het Kurhaus Hotel. Het perscentrum is uitgerust met telefoonlijnen, internettoegang, faxmachines, PC's en kabeltelevisie. Wanneer u met uw satellietwagen toegang wilt krijgen tot de opstelplaats kunt u zich aanmelden bij de afdeling persvoorlichting van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (070 426 8888).

Openingstijden perscentrum:
Woensdagavond 29 september van 19.00 t/m 22.00 uur tbv verkrijging badge op basis van eerdere accreditatie. Donderdag 30 september van 7.00 uur tot 22.00 uur
Vrijdag 1 oktober van 7.00 uur tot 16.30 uur

Voorlopige persmomenten:

Donderdag 30 september
09.00 - 09.15 Start ministeriële bijeenkomst VS-JBZ-ministers. (audiovisuele media)

10.30 -11.00 Persconferentie ministeriële bijeenkomst VS-JBZ-ministers.

13.00 ­ 13.30 Eventueel persbriefing eerste gedeelte JBZ-vergadering.

17.30 ­ 18.15 Persconferentie eerste dag informele JBZ.

Vrijdag 1 oktober
09.00 - 09.15 Start tweede dag informele JBZ. (audiovisuele media)

13.00 ­ 13.45 Afsluitende persconferentie.