Gemeente Heerlen

Vanaf 1 oktober in de hal van het gemeentehuis

Creatieve ambtenaren exposeren

Na de succesvolle van de expositie EVAH 2003 (Expositie Van/Voor Ambtenaren Heerlen) is er ook dit jaar weer een verrassende tentoonstelling van creatieve ambtenaren van de gemeente Heerlen. Hiermee krijgen de ambtenaren de mogelijkheid om hun talenten, die ze in hun vrije tijd tot ontplooiing laten komen, te presenteren aan collega's en een breed publiek. De tentoonstelling wordt gehouden in de hal van het Gemeentehuis, Raadhuisplein 2 in Heerlen. De officiële opening verricht wethouden A. Damen op donderdag 30 september. Damen. Daarna zijn de ingezonden werken te bezichtigen gedurende de hele maand oktober, dagelijks tijdens kantooruren.

Op initiatief van Anita Schillings, Annette Reubsaet en Ger Schmeits hebben zich zestien Heerlense ambtenaren gemeld die hun werken willen exposeren.

Kunstvormen

De kunstvormen lopen uiteen van beeldhouwen, schilderen, tekenen, boetseren, computergraphics, fotografie en keramische werken, waarbij diverse materialen en technieken zijn toegepast. De deelnemers aan de expositie hebben een aantal werken uit hun collectie geselecteerd die met gepaste trots worden tentoongesteld.

Podium

De voornaamste doelstelling van het houden van de ambtenarententoonstelling is het bieden van een podium aan alle medewerkers voor kunstzinnige en creatieve uitingen. Het succes van de eerste expositie en de uitbreiding van het aantal deelnemers die zich voor dit jaar hebben aangemeld, geeft aan dat er behoefte is aan dit initiatief. Het is de bedoeling dat deze tentoonstelling jaarlijks terugkeert.

De officiële opening van de tentoonstelling is op donderdag 30 september om 19.30 uur in de hal van het Gemeentehuis voor medewerkers van de gemeente Heerlen en genodigden.

Gemeente Heerlen, 16 september 2004
Afdeling Communicatie

Monique Leurs, tel. (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl


---- --