Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van donderdag 30 september 2004

Meedenken over invulling nieuw schoolgebouw Bunde Multifunctionele nieuwbouw basisschool Franciscus

Het gebouw van basisschool Franciscus aan de Lindenlaan in Bunde is aan vervanging toe. Het pand is verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. De gemeente Meerssen wil op de huidige locatie nieuwbouw realiseren. In juli heeft de gemeenteraad een voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld voor de planontwikkeling. Het college van B&W wil in samenspraak met vertegenwoordigers van organisaties, verenigingen, instellingen en overige belangstellenden komen tot een bredere invulling van het nieuwe gebouw.

Multifunctioneel
Zowel gemeente als schoolbestuur streven naar een multifunctionele invulling van de nieuwbouw. Het moet een schoolgebouw worden, waar ook andere organisaties, instellingen en verenigingen hun plekje kunnen krijgen. De gedachten kunnen hierbij uitgaan naar bijvoorbeeld het onderbrengen van een peuterspeelzaal en het realiseren van een voorziening voor de oudere jeugd. Maar passend in het hoofdgebruik van het schoolgebouw zijn wellicht ook andere functies denkbaar.

Heeft u ideeën over de mogelijke invulling van het nieuwe schoolgebouw?
Gemeente en schoolbestuur nodigen mogelijke belanghebbenden en belangstellenden uit voor een samenspraakbijeenkomst op dinsdag 5 oktober 2004, aanvang 19.00 uur in de aula van basisschool Franciscus, Lindenlaan 85 te Bunde. U kunt zich telefonisch aanmelden bij Jac Stams van de gemeente Meerssen, tel. 043-3661667. Email: info@meerssen.nl. Ouders van leerlingen worden apart door het schoolbestuur geïnformeerd.

Resultaat samenspraak
Van de bijeenkomst wordt een verslag gemaakt. Het uiteindelijke resultaat van de samenspraak wordt verwerkt in een advies aan het gemeentebestuur, dat in goed overleg met het schoolbestuur een besluit zal nemen over de uiteindelijke invulling van het schoolgebouw.

Geen tijd?
Er zijn natuurlijk ook bewoners die geen tijd hebben om deel te nemen aan samenspraak, of die om een andere reden niet mee kunnen of willen doen. Ook zij worden op de hoogte gehouden van de uitkomsten van de samenspraak. Dat gebeurt via de gemeentelijke infopagina's in De Geulbode en op www.meerssen.nl. Ook zal de gemeente hier regelmatig informatie verstrekken over de stand van zaken van het project zelf.