Gemeente Maastricht

Uit: Bericht uit Maastricht (week 38 / 2004)

Vestiging hostel/jeugdherberg Maaspaviljoen

Er is een plan om in het voormalig Maaspaviljoen een Stayokay hostel/jeugdherberg te vestigen door middel van verbouw en uitbreiding van het bestaande pand. Het plan heeft onder andere betrekking op de komst van ongeveer 200 slaapplaatsen, een representatieve ruimte met balie en kantoorruimten, een restaurant/eetzaal, een bar/brasserie, een fietsenberging en allerlei facilitaire voorzieningen. Het bouwinitiatief is in strijd met het geldend bestemmingsplan Maas en Jeker.

Om medewerking te verlenen kan de gemeente vrijstelling verlenen op grond van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Alvorens de formele vrijstellingsprocedure te starten heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om inspraak te houden.Op 30 september aanstaande begint om 19.30 uur in het pand Maasboulevard 101 (het voormalig Maaspaviljoen) een informatieavond. Op deze avond wordt het plan nader toegelicht.

Het bouwplan en bijbehorende stukken liggen vanaf 16 september 2004 vier weken ter inzage bij het GemeenteLoket. Stuur uw inspraakreacties vóór 14 oktober 2004 naar Gemeente Maastricht, t.a.v. de heer E. Smeets, afdeling Stedelijke Inrichting, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht.