Gemeente Heerlen

b e r i c h t

r
i
c
h
t

22 september 2004

Heerlen wil meer inzicht in leefwijze en wensen van jeugd

Heerlen peilt mening jongeren van 12 t/m 17 jaar

Donderdag 30 september en vrijdag 1 oktober a.s. wordt aan alle Heerlense jongeren van 12 tot en met 17 jaar een enquête gestuurd. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de afdeling Onderzoek en Statistiek van de gemeente Heerlen en gaat over allerlei onderwerpen als school, gezondheid, veiligheid, vrijetijdsbesteding en gebruik van voorzieningen. In het totaal worden ongeveer 6200 vragenlijsten verstuurd.

Heerlen wil door middel van dit onderzoek peilen wat er leeft onder de Heerlense jongeren. Met deze informatie kan de gemeente beter rekening houden met de belangen en de wensen van de jongeren, niet alleen in de stad maar ook in de wijken en buurten. De onderzoeksuitkomsten zullen ook gebruikt worden bij het opstellen en verder vorm geven van het jeugdbeleid.

De vragenlijsten moeten uiterlijk eind oktober teruggestuurd zijn. Daarna zullen de lijsten worden verwerkt, waarbij het de bedoeling is dat eind december de resultaten en uitkomsten van deze enquête beschikbaar zijn en bekend kunnen worden gemaakt.

GEMEENTE HEERLEN
Afdeling Communicatie
Hanny Bladt
(045) 56 04 711
h.bladt@heerlen.nl


-----------------------
p e r s

p e r s

p e r s


---- --