Haagse Hogeschool

21 september 2004

HOVO gaat dieper in op de Amerikaanse verkiezingen

Op 30 september start het Hoger onderwijs voor ouderen (HOVO) op de Haagse Hogeschool met de cursus Amerikaanse presidenten en hun verkiezingscampagnes. Heel actueel, want je kunt geen krant open slaan of TV aanzetten en we zijn getuige van de strijd tussen Bush en Kerry.

Wij Europeanen beschouwen de Amerikaanse presidentenverkiezingen als oppervlakkig en minder beschaafd. Niets is minder waar volgens Amerika-deskundige en docent Hans Veldman. De klassieke tweestrijd staat centraal; moeten de belangen van de overheid of die van de particuliere sector de meeste ruimte krijgen? Ofwel de tegenstelling tussen liberalisme en conservatisme, die in werkelijkheid veel genuanceerder ligt dan de dagelijkse politiek doet vermoeden.

In 5 colleges gaat docent Hans Veldman in op onder meer de rol en positie van spindoctors, op welke presidenten door Amerikanen als goed of minder goed werden ervaren en waarom het Zuiden van de Verenigde Staten zon grote rol speelt in de politiek. De colleges starten op 30 september en worden in november afgesloten, vlak na de verkiezingen.

De docent Hans Veldman is gepromoveerd op presidenten en voorlichters. Hij schreef verschillende boeken over Amerikaanse presidenten. Momenteel werkt hij aan een boek over de Amerikaanse verkiezingen. Hij is docent International Marketing en Amerikanistiek aan de Haagse Hogeschool.

Voor vragen en opgave kunt u contact opnemen met het secretariaat van de HOVO, telefoon 070-4458902 of via www.haagsehogeschool.nl