Novem

23-09-2004
Workshop beleid wind op zee in Egmond aan Zee

Op donderdag 30 september en vrijdag 1 oktober organiseert het Ministerie van Economische Zaken in het kader van het Nederlands EU-voorzitterschap in Egmond aan Zee een beleidsworkshop over offshore windenergie in Europa.

Hierbij zullen hoge ambtenaren uit de EU lidstaten en vertegenwoordigers van belangenorganisaties in verschillende paneldiscussies een verklaring voorbereiden over de rol die elektriciteitsopwekking door wind op zee in de toekomst in Europa kan spelen en de acties die de lidstaten daarvoor moeten ondernemen. Minister Brinkhorst opent de workshop De workshop zal worden voorgezeten door Gertjan Lankhorst, Directeur Generaal Energie van het Ministerie van Economische Zaken.

Minister Brinkhorst brengt de resultaten voor bespreking in bij de Europese Ministerraad voor Transport, Telecommunicatie en Energie op 29 november.

Zie ook het persbericht van het Ministerie van Economische Zaken http://www.ez.nl/content.jsp?objectid=25859

De organisatie en inhoudelijke voorbereiding van de workshop zijn uitgevoerd door SenterNovem. Voor de workshopdeelnemers is een background document opgesteld. Dit geeft een beknopt overzicht van de status en perspectieven van offshore wind energie.