Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 23 september 2004

Joan Collins speciale gast tijdens première ELLIS IN GLAMOURLAND

Joan Collins is aanstaande vrijdag aanwezig op het Nederlands Film Festival tijdens de première van de nieuwe Nederlandse speelfilm ELLIS IN GLAMOURLAND. De internationale diva zal haar opwachting maken op de rode loper en samen met de cast de eerste vertoning van deze romantische komedie bijwonen. Eerder leek het erop dat Collins het feest aan zich voorbij moest laten gaan in verband met werkzaamheden in New York.

"Joan Collins heeft op het laatste moment tijd vrij kunnen maken en gaat vandaag op het vliegtuig om de première bij te kunnen wonen. Toen ze het scenario van de film had gelezen zei ze al dat ze het 'genuinely funny' vond. We zijn zeer vereerd dat ze de moeite neemt om het eindresultaat in Nederland te zien" aldus producent Alain de Levita van NL Film.

Collins speelt in de film de schrijfster van de bestseller "How to marry a millionaire". Zij geeft les aan vrouwen die graag een miljonair willen trouwen en Ellis, gespeeld door Linda de Mol, is één van deze cursisten. De cursus zorgt voor romantische en zeker ook hilarische verwikkelingen.

De film draait vanaf 30 september in 100 bioscopen.

ELLIS IN GLAMOURLAND is een romantische komedie over een alleenstaande moeder, die meedoet aan de cursus 'Hoe trouw ik een miljonair'. Samen met haar medecursisten zet Ellis haar nagels in rijke heren op de golfclub, cocktailparty's en familiefeesten. Met resultaat! Drie totaal verschillende mannen bieden zich aan. Op hun eigen manier weten zij Ellis te charmeren. Uiteindelijk zal ze toch moeten kiezen, wordt het rijkdom, stabiliteit of passie?

Het verhaal is bedacht door Linda de Mol en geschreven door Mischa Alexander (o.a. ALL STARS en VOLLE MAAN). De regie is in handen van Pieter Kramer (o.a. JA ZUSTER, NEE ZUSTER).

ELLIS IN GLAMOURLAND wordt geproduceerd door Alain de Levita en Johan Nijenhuis van NL Film & TV. Coproducent van de film is TROS. Universal Pictures (Benelux) en Independent Films brengen de film uit.

Einde persbericht

www.filmfestival.nl / www.ellisinglamourland.nl


Ingezonden persbericht